Goran Karan je već godinama vegetarijanac, a omiljena hrana mu je, kako kaže, kombinacija dalmatinske i indijske kuhinje.
- Dakle, posebno sad u proleće, moja ishrana sastoji se od mnogo zelenog, maslinovog ulja i dobrih začina. Recimo, supa od tikve (ako može s domaćim uljem bundeve), zeleni rezanci sa šparglama, salata kombinacija zelene i rukole, a može i pokoja rotkvica. A kolač… mogu palačinke.
Supa od hokaido bundeve
Sastojci:
- 600 g hokaido bundeve
- 2 šargarepe
- koren celera
- ½ zelene paprike
- so, biber
- ¼ kašičice asafetide (ili pola crvenog luka)
- ¼ kašičice karija
- ½ kašičice kurkume (turmerik, haldi)
- pirinač ili testenina po želji
- malo naseckanog peršuna
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte šargarepu, celer, pola zelene paprike i bundevu (tikvu).
Dodajte so, četvrtinu kašičice asafetide (ili pola crvenog luka), četvrtinu kašičice karija i pola kašičice kurkume (turmerik, haldi). Promešajte i dinstajte dvadesetak minuta.
Dolijte oko litar i po vode. Kuvajte na laganijoj vatri otprilike sat vremena, potom izmiksujte štapnim mikserom. Po završetku kuvanja dodajte crni biber i sitno naseckani peršun, i ako želite testeninu ili pirinač.
Tekst: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka