Goran Karan je već godinama vegetarijanac, a omiljena hrana mu je, kako kaže, kombinacija dalmatinske i indijske kuhinje. 

- Dakle, posebno sad u proleće, moja ishrana sastoji se od mnogo zelenog, maslinovog ulja i dobrih začina. Recimo, supa od tikve (ako može s domaćim uljem bundeve), zeleni rezanci sa šparglama, salata kombinacija zelene i rukole, a može i pokoja rotkvica. A kolač… mogu palačinke.

Supa od hokaido bundeve

Sastojci:

  • 600 g hokaido bundeve
  • 2 šargarepe
  • koren celera
  • ½ zelene paprike
  • so, biber
  • ¼ kašičice asafetide (ili pola crvenog luka)
  • ¼ kašičice karija
  • ½ kašičice kurkume (turmerik, haldi)
  • pirinač ili testenina po želji
  • malo naseckanog peršuna

Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstajte šargarepu, celer, pola zelene paprike i bundevu (tikvu).

Dodajte so, četvrtinu kašičice asafetide (ili pola crvenog luka), četvrtinu kašičice karija i pola kašičice kurkume (turmerik, haldi). Promešajte i dinstajte dvadesetak minuta.

Dolijte oko litar i po vode. Kuvajte na laganijoj vatri otprilike sat vremena, potom izmiksujte štapnim mikserom. Po završetku kuvanja dodajte crni biber i sitno naseckani peršun, i ako želite testeninu ili pirinač.

Tekst: Marija Jakob