Polmar svojim mušterijama nudi najskuplje meso na svetu, sušeno metodom "hibernacije", specijalnim procesom koji su njegov deda i otac izmislili 90-ih godina prošlog veka.

PROČITAJTE JOŠ: Imunitet bomba za 2 minuta: đumbir mešavina sa mediteranskim sastojcima

Hladan vazduh se uduvava brzinom od 120 kilometara na čas u prostoriju sa mesom u kojoj je temperatura minus 43 stepena Celzijusa, nakon čega to meso u teoriji može da se koristi zauvek. Kako piše odditycentral.com, to meso neće istruliti s vremenom i zadržaće svež ukus.

Meso spremljeno Polmarovom metodom očigledno nije jeftino. Goveđi antrikot iz 2000. godine, na primer, košta oko 3.000 evra.

Livraison ce soir au restaurant Table de deux magnifiques pièces : - Rumsteck maturé 37 jours- Rond Parisien maturé 42 jourswww.tablerestaurant.fr

Posted by Boucherie Polmard on Wednesday, June 10, 2015

Ova cena nije posledica samo procesa "hibernacije", već i toga što meso potiče od ekskluzivne rase goveda "blond akviten". Polmar i njegova porodica gaje ovu stoku na obodu gradića Sen Mijel u Loreni, na severoistoku Francuske.

- Moja porodica ne bi ni pomislila da odgaja životinje u šupi u kojoj nemaju prostora da žive ili da se kreću. Ovde su na otvorenom, žive u šumi i parku. Postoje skloništa u koja mogu same da se smeste u slučaju kiše ili snega. To je pravi smeštaj sa pet zvezdica - tvrdi ovaj francuski mesar.

Polmar svaki dan priča sa svojim životinjama kako bi osigurao da nisu pod stresom sve do poslednjeg trenutka kada ih zakolje. On objašnjava da krava pod stresom daje tvrđe i bezukusnije meso, zbog povećanog nivoa glikogena i mlečne kiseline.

Mise au parc pour la première fois.www.polmard.com

Posted by Boucherie Polmard on Wednesday, June 10, 2015

Izvor: Blic