Sastojci:

Kora: 

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera 
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna 
  • sok od 1 pomorandže

Fil: 

  • 300 g oraha
  • 0.5 dl mleka 
  • šećera po ukusu 
  • 200 g umućenog maslaca 
  • 5 štangli čokolade
  • 4 žumanceta  
  • 4 kašike šećera
  • 1 pomorandža 

I još:

  • šlag
  • 1-2 štangle čokolade 

Priprema:

Umutite jaja i šećer, dodajte orahe i brašno. Pecite patišpanj na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad se ohladi prelijte sokom od pomorandže. 

VIŠE: Torta "Liz Tejlor"

Za fil poparite mlevene orahe vrelim mlekom, dodajte šećer po ukusu i maslac. U to dodajte čokoladu otopljenu u malo ulja i prethodno umućena žumanca sa šećerom i korom i sokom od 1 pomorandže. Patišpanj nafilujte, dodajte šlag odozgo i na sve krupno narendajte čokoladu. 

Izvor: Lisa