ORIGINAL RECEPT ZA KOH, OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA: Lak za priremu, a ukus savršen!

Kada ste u dilemi, koh je uvek dobro rešenje!

Print screen Youtube

Poslastice koje se brzo pripremaju su najpopularnije za sve koji nemaju mnogo slobodnog vremena. Dobri, stari koh je neprikosnoveni brzinski kolač

Sastojci

6 jaja

6 kašika griza

12 ( 6+6) kašika šećera

1 kašika brašna

1 litar mleka

1 šipka vanile

Priprema:

Umutite odvojeno belanca, a zatim žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte brašno i griz i umutite da se sjedini. Dodajte jezgro iz šipke od vanile. Stavite smesu u podmazanu i brašnom posutu šerpu od 5 litara ili u srednji đuveč pleh. Na dno rerne stavite manju šerpicu sa vodom, pa rešetku i onda stavite koh. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. U međuvremenu skuvajte mleko sa ostatkom šećera i šipkom vanile. Tek kada se mleko potpuno ohladi izvadite vanilu. Vrelo testo prelijte hladnim mlekom i ostavite tri sata da testo upije mleko. Secite na kocke, a po želji ukrasite voćem.

 Izvor: Lepa&Srećna