- Sastojci:
- Za koru
- 100 gr putera
- 150 gr šećera
- 4 žumanceta
- 50 gr čokolade
- 70 gr mlevenog badema
- 70 gr brašna
- 6 belanaca
- Za krem:
- 150 gr šećera
- 2 dcl mleka
- 50 gr kakao praha
- 1 kašičica gustina
- 1 vanilin šećer
- 70 gr putera
- Za glazuru:
- 100 gr šećera
- 150 gr čokolade
- 5 kašika mleka
Priprema:
Umutiti puter i šećer, pa dodati žumanca - jedno po jedno.
Umešati otopljenu čokoladu.
Dodati badem i brašno, pa umutiti da se sjedini.
Ulupati belanca i pa polako dodati mešajući žicom.
Peći u podmazanom plehu sa pek papirom.
Kad se ohladi, seći na kockice ili krugove.
Za krem:
Izmešati suve sastojke, pa dodati mleko - malo po malo - mešajući da se ne naprave grudvice.
Kuvati na tihoj vatri dok ne počne da se zgušnjava pa ohladiti, mešajući da se ne stvori korica.
Umutiti puter, pa dodati u kuvani, ohlađeni krem.
Za glazuru:
Otopiti šećer u mleku, pa dodati čokoladu i mutiti dok se ne sjedini.
Isečene delove kore lepiti kremom u "sendvič" (kao vanilice džemom), pa poređati na žicu i preliti glazurom.
Po želji dodatno ukrasiti pa ostaviti da se glazura stegne.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.