Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 čaša sitnog šećera
- 1 čaša svežeg soka od pomorandže
- 1/2 čaše mleka
- 1/2 čaše ulja
- 2,5 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- rendana kora od jedne pomorandže
- kašika maslaca za podmazivanje pleha
- 3 kašike šećera u prahu, ili
- čaša i po svežeg ceđenog soka od pomorandže
- 2 kašike šećera
Priprema:
Penasto umutiti jaja sobne temperature i šećer, dodati mleko, ulje, sok i koru od pomorandže, kratko mutiti a nakon toga dodati prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo. Ponovo kratko mutiti mikserom da se dobije glatka masa.
Pleh srednje veličine ili kalup za tortu premazati maslacem sobne temperature i posuti brašnom. U kalup izručiti testo i peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, kratko ohladiti i pousti šećerom u prahu.
U završnoj fazi postoji još jedna varijanta: mlak kolač izbosti čačkalicom pa ga zaliti sokom od pomorandže: dobro promešati čašu i po soka od pomorandže sa dve kašike šećera da se šećer istopi.
PROČITAJTE JOŠ: ŠAMBALI, TURSKI KOLAČ OD GRIZA, POMORANDŽE I LIMUNA: brz i jeftin slatkiš za ljubitelje slatkog testa (RECEPT + BEZ JAJA I BRAŠNA)
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.