Sastojci:

Kore:

  • 20 kašika ulja
  • 20 kašika vode
  • 20 kašika šećera
  • 15 kašika brašna
  • 5 kašika pšeničnog griza
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 200 gr šećera
  • 1 čaša vode
  • 4 kašike džema od kajsije
  • 1 zamrznuta pomorandža
  • 100 gr posnog drobljenog keksa
  • pečena kora

PROČITAJTE JOŠ: ČOKOLADNA TORTA BEZ JAJA, MLEKA I ORAŠASTIH PLODOVA: savršena poslastica za sve koji su alergični na ove namirnice (RECEPT)

Glazura:

  • 3 štangle čololade
  • 5 kašika vode
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Kore:

Sjediniti sve sastojke i ispeći dve kore u plehu ( dimenzije 35x25 cm).

Fil:

Šećer ušpinovati sa vodom, dodati jednu ispečenu koru izdrobljenu na sitne komade, džem od kajsije, sitno izrendanu zamrznutu pomorandžu i drobljeni keks.

PROČITAJTE JOŠ: Zaboravite na sirće: evo šta treba da stavite u krompir-salatu da bi bila bolja nego ikad (POSNO + RECEPT)

Glazura:

Sve sastojke staviti u posudu i zagrevati uz stalno mešanje dok se ne dobije homogena smesa. Preostalu koru premazati džemom od kajsije, potom naneti prethodno pripremljen fil i na kraju preliti glazurom od čokolade. Sačekati da se stegne glazura i zatim iseći.

Recept piše: Zorica Ranisavljević

Izvor: Crkvaub