• Sastojci:
  • 250 gr čokolade za kuvanje
  • 225 gr putera
  • 90 gr šećera
  • 30ml brendija (ili rum, liker...)
  • 5 jaja
  • kašika brašna

Priprema: Dno pleha kojem se skida dno obložiti papirom za pečenje.

A spolja obaviti aluminijumskom folijom. Dobro obloženi kalup staviti u veću tepsiju i u nju sipati vodu. Rernu zagrejati na 180 stepeni.

Rastopiti čokoladu i puter. Dodati šećer i sve mešati.

Kada se masa sjedini dodati brendi ili neki drugi alkohol.

U drugoj posudi umutiti 5 jaja i dodati brašno. U tu masu dodati prethodno rashlađenu čokoladnu smesu. Sve dobro promešati. Masu sipati u kalup i peći pola sata. Tortu služiti potpuno rashlađenu!

Ukrasite je, naravno, kako želite!

Izvor: Galileo

RECEPTI ZA ČOKOLADNE TORTE