Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 margarin
- 300 g šećera
- 250 g oraha
- 3 kesice venilin-šećera
- 3 štangle čokolade z akuvanje
- 2 kašičice ruma
- 2 kesice šlaga
Priprema: Skuvajte krompir. Mikserom ga ispasirajte u pire. Dodajte muteći margarin, vanilin-šećer, šećer, orahe i rum. Kad je smesa dobro umućena, odelite je na dva dela. U jednu polovinu dodajte otopljenu čokladu. Kalup za tortu obložite aluminijumskom folijom. Odozdo stavite svetli deo fila, poravnajte, pa stavite fil s čokoladom. Kad se stegne u frižideru, premažite umućenim šlagom. Ova torta ima ukus kao da je od kestena!
Vreme pripreme: 65 minuta
Recept piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.