Priprema:
Za preliv i namakanje kora, vodu, ulje i mast prokuvati sa kašičicom soli i ohladiti.
Umutiti sir sa jajima, posoliti i dodati pavlaku.
U tepsiju postaviti pek-papir namazan puterom ili mašću.
Staviti prvu koru, ostaviti da viri sa strane, poprskati prelivom pa postaviti i drugu na isti način.
Pet kora - jednu po jednu - zgužvati, umočiti u preliv, malo ocediti i staviti u tepsiju (koristite dve viljuške ili hvataljku).
Preliti polovinom fila, raspoređujuću ga ravnomerno.
Sada dve kore iskidati na parčiće i prekriti fil.
Ponoviti proceduru - sledećih pet kora zgužvati, umočiti u preliv, malo ocediti i staviti u tepsiju pa preliti filom.
Preklopiti dve kore koje vire sa dna tepsije, pa prekriti dvema korama odozgo.
Preliti ostatkom preliva i ostaviti dok se rerna ne zagreje (bar petnaestak minuta a može i duže).
Peći oko pola sata na temperaturi od 180C stepeni.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna