Za svakog ko ode u Ameriku, život u Srbiji mu izgleda kao da je bio "pre nove ere". Tako bar kaže Nina Jovanović, srpska misica koja se otisnula "preko bare" sa samo 19 godina.

Ona je već imala iskustva sa modelingom, ali joj je dolazak u Njujork pokazao da "američki san" ne postoji i da će se teško izboriti za posao manekenke.

"Pre skoro pet godina odlučila sam se da se preselim u Njujork. Bila je to samo jedna od onih stvari koje sam uradila zbog ljubavi", kaže Nina na svom Instagram nalogu.

"Kad sam shvatila da sam u gradu u kojem ne poznajem nikog i 10.000 kilometara dalje od porodice, već sam bila `ilegalac` i bilo je kasno da promenim odluku. Tako sam bila osuđena da gradim život od nule s 19 godina", kaže mlada manekenka.

misica nina jovanovic 005-min.jpg
Instagram / eelinnn 

Radila je razne poslove samo da preživi, trebalo je platiti kiriju, a kad je mislila da ne može biti gore, došao je i kovid. Ostala je bez posla, ubrzo i bez ljubavi zbog koje je došla, a shvatila i da uopšte ne voli Njujork.

U 90 sekundi koliko traje Ninin video, ona je uspela da "sabije" 783 dana. Da, u jednom kadru se vidi čak i pacov koji protrčava trotoarom, nimalo retka slika u nekim delovima Njujorka.

misica nina jovanovic 009-min.jpg
Instagram / eelinnn 

Pakovanja, selidbe, tužne i srećne "face", sve je to Nina probrala u mozaik jednog "ilegalca" u Americi. Nije htela da se vrati u Srbiju, izlazak bez "papira" bi je koštao doživotne zabrane da ikad više uđe u Ameriku.

"Radila sam preko 12 sati dnevno dva posla, preselila se 7 puta i došla do toga da imam 5$ na kartici", piše Nina. "Američki san" ne postoji, tvrdi ona. Ipak, uspela je da dobije papire i onda mogla i da se vrati u Srbiju, da obiđe svoje i vidi malog brata kojeg se beskrajno uželela.

misica nina jovanovic 001-min.jpg
Instagram / eelinnn 

Sad je u Americi srećna, uživa i u ljubavi i poručuje: "Neka u vama proradi inat i preuzmite svoj život u svoje ruke. U koliko ste nesrećni zbog posla kojim se bavite, partnera kog imate, mesta u kom živite, ne smete se plašiti promene i rizika, jer samo on donosi šansu. To će vam reći svako ko je iskoristio svoju šansu. Uvek možete korak unazad, ali kada zakoračite otvaraće vam se nova vrata i više nećete želeti da se vratite kroz stara."

Pogledajte galeriju Nininih slika i pročitajte od koje bolesti pati najlepša manekenka na svetu.

Instagram / eelinnn Dobila "zelenu kartu" u Americi

 BONUS VIDEO:

SVI POGLEDI UPRTI U NJU, SOFI MILO OŽIVELA BARBI LUTKU! Manekenka sabrala utiske pokraj roze kabrioleta: Ovo mi je posebno drago Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.