AKO ČITATE OVO, ZNAJTE DA SAM UMRLA: Opaka bolest je bila jača, ali jednu stvar sam uspela da uradim

Kejsi je umrla od karcinoma jajnika, a svojim porukama je skupila novac kako bi drugi pacijenti mogli da plate lečenje.

zena bolnica.jpg
Shutterstock  

Kejsi je htela da njeni prijatelji i svi oni koje je volela čuju od nje lično da je umrla. "Želela je da im to saopšti onako kako je ona to odlučila", priča njen muž Endrju duboko potresen smrću svoje supruge.

"Ako čitate ovu poruku, znajte da sam umrla. Toliko mi je žao i vi i ja to znamo. Uzrok smrti je karcinom jajnika, četvrti stepen", navodi Kejsi Mekintajer na svom Tviter (X) nalogu.

"Svakog od vas sam volela, od sveg srca i tvrdim vam, znam koliko sam bila voljena", piše Kejsi. Imala je 38 godina. Iza sebe ostavlja muža Endrjua Gregorija i ćerkicu Grejs koja ima 18 meseci. Živeli su u Njujorku, a ona je radila kao izdavač.

Karcinom joj je otkriven 2019. godine, kada se požalila na oticanje u predelu stomaka. Ispostavilo se da ima ozbiljan ascites, što je medicinski izraz za nakupljanje tečnosti u abdomenu. On se javlja kod trećine žena koje boluju od karcinoma jajnika.

bol u stomaku.jpg
Shutterstock  

Kejsi se podvrgla hemoterapiji, operacijama, primila je više eksperimentalnih imunoterapija. "Verujte mi da je pokušala sve - radi mene, radi svoje ćerke, radi porodice", kaže njen muž Endru.

"Nije bilo znakova bolesti punih 18 meseci, a onda je morala ponovo na lečenje u septembru 2021. godine", opisuje Endru.

Najveća želja joj je bila da pomogne drugim pacijentima da isplate dugove u koje su upali zbog nemogućnosti da plate troškove lečenja. Njena priča je toliko inspirisala pratioce na Tviteru da je Kejsina "Kampanja saučešća" prikupila skoro pola miliona dolara.

U decembru će biti održan i skup sećanja na Kejsi, a njen muž kaže da mu daje utehu to što joj je ispunjena poslednja želja.

"Borim se da nekako živim bez nje, obožavao sam je", kaže Endru. "Ali Kejsi se toliko namučila poslednjih godina, a naročito poslednjih nedelja... Karcinom jajnika je okrutniji nego što ljudi zamišljaju.

Poslednjih dana smo joj govorili: `Kejsi, sve si završila. Istrčala si ovu trku. Odmori se, nađi svoj mir, nađi slobodu`.

Samo dvadesetak odsto slučajeva karcinoma jajnika se otkrije na vreme, zato su izuzetno važni redovni ginekološki pregledi. Pročitajte kako se od njega izlečila poznata teniserka.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

BESPLATNI PREGLEDI ZA GRAĐANE: Ovo je kompletan raspored! Iz Udruženja dermatologa Srbije: Po prvi put se ovako nešto organizuje Kurir televizija

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši