Priča Melise Oden je dokaz da se čuda dešavaju. Napisala je knjigu "Nosila si me: Memoari jedne kćeri", a danas je aktivistkinja, osnovala je i udruženje "Abortion Survivors Network - Mreža ljudi koji su preživeli abortus".

Melisa je u tinejdžerskom dobu saznala da je preživela pobačaj. Njeni roditelji su se upoznali kao studenti, a prijateljstvo je preraslo u ljubav. Ipak, nisu bili spremni za trudnoću koja se dogodila. 

"Moja majka je imala nepravilan menstrualni ciklus, tako da nije znala da je trudna sa mnom. Rečeno mi je da nije želela da abortira, ali su je njeni roditelji prisilili.  Provela je pet dana prikačena na drip u bolnici, a očekivalo se da ću umreti u materici pre nego što se pobačaj indukuje. Sestra mi je spasila život. Videla je da osmomesečna beba ne samo da nije mrtva, već i sama plače i diše. Uzela me je, umotala je u prljav bade mantil i odnela pedijatrima. Moja majka, potpuno nesvesna i opijena lekovima nije znala da sam se rodila živa. Izašla je iz bolnice misleći da je pobačaj bio uspešan. Tek 30 godina kasnije saznala je istinu", napisala je Melisa koja je ocu poslala pismo na koje nikada nije dobila odgovor.

"Ko su mi roditelji otkrila sam greškom. Od bolnice gde je obavljen pobačaj sam tražila medicinske podatke, a oni su mi ih poslali, zaboravivši da sakriju imena mojih roditelja. Kada sam kontaktirala majku bila je van sebe. Nije imala predstavu da sam živa. Neonatolog je posle rekao da sam rođena u 31. nedelji, a najgore je što je moja baka zahtevala da me ostave da umrem", napisala je Melisa koja je zahvalna na prilici da svoju priču podeli sa svetom.

 Tekst: Lepa&Srećna