Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUŽ ZARAŽEN KORONA VIRUSOM UŠAO U PORODILIŠTE "NA ČASNU REČ": porodilja ima simptome, čekaju se rezultati testa

Vest iz Njujorka kao da stiže sa neke druge planete na kojoj više ne važe pravila zdravog razuma... u doba korona virusa, muž je prikrio da ima rizične simptome...

  Izvor: Foto: Shutterstock / Ilustracija

Njujork je žarište epidemije korona virusa u Sjedinjenim Američkim državama, pa su u svim bolnicama uključujući i porodilišta pooštrene mere zaštite i ograničenja ulaska.

Tako je i u Memorijalnoj bolnici u Ročesteru, gde su već dve nedelje na snazi zabrana ulaska svim posetiocima osim u nekim izuzecima. 

Izuzetak se pravio u slučaju osobe koja dolazi u posetu članu porodice na samrti, roditeljima bolesnog deteta ili partneru čija žena se porađa. 

Takav posetilac je prolazio kroz proceduru provere u vidu usmenog razgovora i morao je da posvedoči da nije bolestan, nema simptome korona virusa i nije bio izložen kontaktu sa COVID-19.

Povezane vesti

Ulazio bi u bolnicu, kako se u žargonu kaže, "na časnu reč".

Ovo je važilo sve do 31. marta 2020. godine.

Međutim, jedan Njujorčanin je sakrio da ima simptome korona virusa od osoblja u bolnici, kako bi mu dozvolili da vidi suprugu koja se porodila, piše Yumama.

Prema nekoliko izveštaja, on je priznao da ima simptome odmah nakon što su i kod njegove žene počeli da se pokazuju. Sada se čekaju rezultati testa porodilje.

Nakon ovoga, u bolnici su uvedene striktne mere, te će svaki posetilac bolnice biti proveren i svakome će se meriti temperatura. Svi koji ulaze u bolnicu, doktori, pacijenti i posetioci moraju nositi maske.

Povezane vesti

Neke bolnice u Njujorku imale su ekstremnije mere, te nisu dozvolile nikome ulazak.

"Razumemo da će ovo biti teško našim pacijentima i njihovim voljenima, ali verujemo da je ovo preko potreban korak ka sigurnosti majki i novorođene dece", piše tako u objavi Prezbiterijanske bolnice u Njujorku, koja je potpuno zabranila bilo kakve posete.

Povezane vesti

Izvor: Yumama

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije