Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojana Ćorilić s amputiranom nogom ostvaruje svoje snove: NE POSTOJE PREPREKE, MOŽEŠ SVE ŠTO NAUMIŠ

Studentkinja iz Novog Sada Bojana Ćorilić uspela je da se oporavi posle tragedije koja ju je zadesila, nastavi život i postane primer drugima.

  Izvor: Foto: Bojana Ćorilić

Kada život postavi pred tebe najtežu prepreku, imaš izbor: možeš da uložiš sav napor da je savladaš i nastaviš dalje, a možeš i da se predaš i odustaneš. Za Bojanu Ćorilić iz Novog Sada predaja ni u jednom trenutku nije postojala kao mogućnost.

Pre dve godine jedan običan izlazak s prijateljima u kafić pretvorio se u tragediju kada je u pucnjavi ubijeno petoro, a povređeno 22 ljudi. Među njima je bila i Bojana, teško ranjena u obe noge i ruku, nakon čega je pala u komu. Lekari su joj amputirali levu nogu, ali joj nisu davali mnogo šansi. Međutim, ova hrabra devojka rešila je da preživi i ponovo bude nasmejana.

PROČITAJTE JOŠ: MILICA KNEŽEVIĆ (25) POKAZUJE KAKO SE POBEĐUJE TEŠKA NESREĆA: u invalidskim kolicima, ona ipak ostvaruje svoje snove!

- Još sam bila u komi kada su mi amputirali nogu. Kasnije, kada su pokušali da mi kažu, samo sam ih zaustavila i rekla: „Znam“. Mada nisam bila svesna, znala sam sve šta se dešavalo. To je bilo neko stanje između jave i sna - priča Bojana.

Dok je ležala u Urgentnom centru, najveći oslonac i podrška bila joj je mama.

- Od početka je bila sa mnom i borila se za mene. Ona mi je podarila život dva puta. Mesec dana pre nego što ću se vratiti kući s rehabilitacije, iz zdravstvenih razloga nije više mogla da ostane kraj mene. U životu nisam bila tužnija i tada sam bila na ivici da odustanem - seća se naša sagovornica.

Posle tako traumatičnog iskustva normalno je biti razočaran, potišten, pitati se zašto se to desilo, prolaziti kroz različite faze.

- U početku je to bilo neprihvatanje i življenje u mašti. Najteži period mi je bio povratak kući, u stvarnost. Iako sam i dalje imala ogromnu podršku porodice i prijatelja, tada je bilo vreme da se suočim sama sa sobom, sa svojim demonima. Jednostavno, nisam imala vremena da razmišljam, a nisam želela da izneverim drage ljude. Postepeno sam se vraćala normalnom životu. U oktobru 2017. godine vratila sam se na Tehnički fakultet gde studiram programiranje. Tada sam izašla iz depresije i na površinu je isplivala nasmejana, vedra osoba, puna života. Jer, uz ljubav i podršku, čovek je u stanju da uradi i nezamislivo - ističe Bojana.

KAKO BOJANA POMAŽE DRUGIMA SA SLIČNIM PROBLEMOM PROČITAJTE OVDE

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije