Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 ZNAKOVA KOJI POKAZUJU DA JE VAŠA LJUBAV BAŠ ONA PRAVA: kako da prepoznate srodnu dušu

Kažu da svako na ovom svetu ima svoju srodnu dušu, samo je pitanje da li će uspeti da je sretne. Kako ćete biti sigurni da vam se to desilo? Ovihpet znakova koji će vam otkriti da li je vaša veza prava!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Uprkos čestom mišljenju da se suprotnosti privlače, srodne duše se možda baš nalaze među ljudima sličnih karaktera jer, kako kaže izreka, sličan se sličnom raduje.

A radost bi mogla biti dobar početak jedne ljubavi. Radost zato što mu čujete glas, radost kada ga ugledate... Ukoliko se ljubav dogodi ljudima potpuno različitih psiholoških profila, utoliko će ona imati više posla ako želi da opstane. Jer, treba prihvatiti razlike, piše Lepa & Srećna.

Francuskinja Florans Eskavaraž, specijalista za savete parovima, smatra da srodne duše zapravo ne postoje. Možemo govoriti o komplementarnosti u određenom trenutku, kaže ona, a to znači da dve osobe koje se dopunjuju prolaze kroz period potpune otvorenosti i uzajamnog prepuštanja, što se drugim rečima naziva ljubav. 

PROČITAJTE VIŠE: ZAŠTO JE LETO NAJBOLJE GODIŠNJE DOBA ZA LJUBAV: vreli dani za vreo seks

Prema Floransinom mišljenju, postoji pet znakova koji sigurno potvrđuju da smo u dobroj, uspešnoj vezi.

1. On me pokreće 

Osećate razmenu energije i razumevanje tokom razgovora bez mnogo reči, što nije bio slučaj na početku. U stvari, svaki čovek je složen i zanimljiv, i ne može se tek tako, odjednom, otvoriti pred drugim. Moraju da se steknu uslovi i da se prevaziđu predubeđenja koja često imamo jedni o drugima. 

2. Različiti smo i dopunjujemo se

Kvalitet razmene je najvažniji u jednoj ljubavnoj vezi. Da bismo bili složni, treba da postoje stvari u kojima se dopunjujemo, a u kojima možemo biti različiti. Moguće je da je vaš partner u sebi razvio nešto što vi niste i što biste voleli da dostignete. 

3. Naša tela su se povezala

Fizička veza je svakako važna za ljubavni par. Međutim, pažnja! Treba znati da se tela ne prepoznaju uvek pri prvom fizičkom kontaktu. I to ne treba da nas obeshrabri ili navede da vezu prekinemo. 

4. Ravnopravni smo

Ravnoteža je osnova svakog uspešnog odnosa. Ako nema ravnoteže u vezi, verovatno još niste našli pravu osobu za vas. Da bi veza funkcionisala, treba uspostaviti uravnotežen odnos, biti sposoban za izgradnju zdravih odnosa, na bazi ravnopravnosti. 

5. Moj partner poštuje moju ličnost

I obrnuto, naravno. Nijedan partner ne sme da nastupi s idejom  menjanja onog drugog. On voli vašu ličnost, ne želi da vas promeni, uprkos vašim manama. Čak i ne pokušava da vam kaže šta je bolje za vas i dozvoljava da budete takvi kakvi jeste, a isti stav imate i vi prema njemu. Oboje se držite principa: poštujem te, poštuješ me. Princip poštovanja individualnosti i jedinstvenosti od suštinskog je značaja za svaku vezu. Morate imati osećaj da se to samo po sebi podrazumeva i da vaš partner potpuno prihvata vašu ličnost, savetuje Florans Eskavaraž. 

Tekst: Sonja Atanasijević

Izvor: Lepa i Srećna 

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Hot

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije