Krvnu grupu važno je znati zato što nam ona može reći kojim smo bolestima skloni, ali i kako se nosimo sa stresom. Možemo otkriti i kako se najbolje rešiti stresa s obzirom na krvnu grupu.

PROČITAJTE JOŠ: NERVOZA VODI U PRERANU SMRT: evo koje bolesti stvara redovan STRES

Naime, naučno je dokazano da osobe s krvnom grupom A najgore podnose stres. To je zato što imaju viši nivo kortizola u krvi, hormona odgovornog za osećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa.

Fizička aktivnost odličan je način za smanjivanje stresa, a stresu podložnim ljudima s krvnom grupom A preporučuju se umirujuće fizičke aktivnosti poput tai chija i joge koje snižavaju nivo kortizola.

PROČITAJTE JOŠ: ČUDESNI LEK KOJI OBARA PRITISAK: evo kako da koristite lišće šargarepe za čišćenje krvi i hipertenziju

Osobe s krvnom grupom 0, pokazala su istraživanja, najbolje podnose stresne situacije, ali isto tako im treba pomoć da iz tela izbace hormon kortizol. U tome će im najbolje pomoći energično vežbanje koja će ekspresno ukloniti osećaj stresa.

Osobama s krvnom grupom B najviše odgovaraju joga i drugi blaži oblici treninga, dok pojedinci s krvnom grupom AB najbolje funkcionišu kada je njihova dnevna rutina uravnotežena, bez prevelikih oscilacija osećaja stresa. 

Tekst: K. B.

Izvor: Zadovoljna