Kada ste u dugoj vezi ili braku, lako je zapasti u monotoniju. Uz ove jednostavne savete, začinite odnos sa partnerom i dopustite vašim srcima da zaigraju kao prvog dana...

Vreme toliko brzo prolazi, a kada ste u vezi ili braku vrlo je važno da imate što više trenutaka provedenih s partnerom u nežnosti i poštovanju.

VIŠE: Psiholozi savetuju: evo kako da podstaknete strast i očuvate dobar seks u braku

Ako tražite način da sa partnerom ostvarite bolju komunikaciju i održite strast u vezi, pokušajte da bar nešto sa ove liste čarobnih ljubavnih predloga sprovedete u delo...

1. IDITE NA PUTOVANJE, SAMO VAS DVOJE

Ne morate otići na ekskluzivnu destinaciju, planina ili boravak na selu bez drugih članova porodice učiniće da se između vas ponovo stvore iskre. Zaboravite na sve obaveze i uživajte u momentima koje delite s voljenom osobom, piše Lovesensa.

2. DOZVOLITE PARTNERU DA PREDAHNE

Istraživanja pokazuju da parovi koji tokom godine provedu bar nedelju dana odvojeno bolje funkcionišu i kada su zajedno.Dozvolite partneru da predahne, ali i da vas poželi.

3. IZNENADITE GA ZA ROĐENDANE I GODIŠNJICE

Poklonite mu na ovaj specijalni dan svu svoju pažnju i obaspite ga ljubavlju. Poklon ne mora da bude skup, probajte da organizujete piknik ili sami napravite čestitku. Tako ćete svojoj boljoj polovini dati do znanja koliko vam je zapravo stalo.

4. POČASTITE SE ELEGANTNIM IZLASKOM U RESTORAN

Kada ste se poslednji put oboje maksimalno doterali i otišli u restoran? Ovo je način da uzburkate strasti među vama i prisetite se prošlih dana.

5. PREUZMITE NJEGOVE OBAVEZE NA JEDAN DAN

Pruištite svom partneru slobodan dan. Sve obaveze oko kuće i dece, na samo jedan dan preuzmite na sebe. Ne razmišljajte o tome da li će i on vama uzvratiti istom merom. Uživajte u činjenici da ga činite srećnim.

6. POSETITE MESTO NA KOJEM STE SE UPOZNALI

Svake godine se vratite na mesto na kom ste upoznali svoju srodnu dušu. Pokažite koliko je taj dan za vas značio i koliko se vaš život poboljšao otkad hodate zajedno kroz život.

7. NAPIŠITE LJUBAVNO PISMO

Neke stvari je lakše napisati nego reći. Ovakav poduhvat oduševiće vašu voljenu osobu, a i vama će doneti osećaj sreće.

8. SPREMITE NEŠTO SPECIJALNO ZA NJEGA/NJU

Ukoliko vam kreativnost nije jača strana, bar možete ispeći kolačiće koji će usrećiti vašu srodnu dušu.

9. NAUČITE NEŠTO NOVO O PARTNERU

Usudite se da pitate i tražite odgovore. Saznajte što više detalja u vezi sa osobom sa kojom delite život.

10. MEDITIRAJTE ZAJEDNO

Istraživanja su otkrila da meditacije, molitve, zavisnost i ljubav imaju slične nervne puteve u mozgu.

VIŠE: Kako tradicija može da pomogne u očuvanju vašeg braka

Ovi centri povećavaju lučenje dopamina, koji ima prijatan efekat na naše telo.

Priredila: Violeta Vasiljević