I dok ih većina ljudi posmatra sa predrasudom da su samo lepotice sa velikih ekrana, neke od njih su i članovi Mense.

PROČITAJTE JOŠ: Šeron Stoun: Teško mi je palo suočavanje sa godinama

PROČITAJTE JOŠ: Domovi slavnih: zavirite u luksuzni stan Džulije Roberts s najlepšim pogledom u Njujorku (FOTO)

Šeron Stoun

Legendarna Šeron Stoun poznata je po ulogama sposobne žene zanosnog izgleda, ali ona je dokazala da je mnogo više od toga. Poznata glumica primljena je na The University of Edinburgh kada je imala petnaest godina, a njein koeficijent inteligencije iznosi 154. Ona je, takođe, članica Mense.

Šakira

Zanosnu pevačicu Šakiru mnogi su zavoleli zahvaljujući interesantnoj boji glasa i zanimljivom poreklu, za apravo je i natprosečno inteligentna. Njen koeficijent inteligencije iznosi 140.

PROČITAJTE JOŠ: Ponosna Šakira objavila još jednu sliku drugog sina: na koga liči Saša Pike

Sindi Kroford

Slavna manekenka Sindi Kroford jedna je od najlepših žena na svetu, ali tu njena priča ne staje. Osim glamuroznošću, ona se ponosi i visokom inteligencijom.

PROČITAJTE JOŠ: Domovi slavnih: prelepa kuća Sindi Kraford sa nezaboravnim bazenom (FOTO)

Nikol Kidman

PROČITAJTE JOŠ: Modni trenutak: večna crna klasika za Nikol Kidman

Oskarovka Nikol Kidman odustala je kao 16-godišnjakinja od škole da bi se okrenula glumačkoj karijeri. Australijska lepotica ima koeficijent inteligencije 140 te se pridružuje popisu žena koje osvajaju lepotom i inteligencijom.

Natali Portman

PROČITAJTE JOŠ: Natali Portman: Majčinstvo me je oplemenilo

U svojoj filmografiji ima različite uloge, od naučnice do balerine. Ne samo da je ekstremno talentovana za glumu nego je završila i osnovne akademske studije na prestižnom Harvardu. Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

Izvor: Super žena