Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je tabla za afirmacije i kako može da vam pomogne da budete ono što želite

Budite iskreni prema sebi: šta stvarno želite? Da li se to može izraziti rečima "imati" ili "steći"?

  Izvor: Foto: Profimedia

Prema mom iskustvu, ljudi kažu "da" mnogim stvarima! Svi to radimo. U našem društvu se cene "da muškarci" i "da žene" društvu - važno je da budete timski igrač i delite sve sa drugima. Međutim, previše često se dešava da ne znamo gde treba da povučemo crtu, a onda shvatimo da su nam ugroženi zdravlje i blagostanje.

Da li je to izazov koji i vama deluje poznato?

Istina je: dok ne shvatite čemu tačno želite da kažete "da", nastavićete da govorite "da" svemu.

Ako ne znate šta želite, to budi sumnje u vama, lutate između kontradiktornih ciljeva, osećate se rastrzano i iscrpljeno i počinjete da se žrtvujete za razne ciljeve i to do nezdrave mere.

Na kraju, ishod takvog kruga je da se istrošite do kraja.

Kako da otkrijete šta tačno želite? Kako da pronađete unutrašnju istinu i povratite snagu? Želimo da s vama podelimo vežbu koju nazivamo tabla za afirmacije.

Kolaž, spisak i mapa uma kao tabla za afirmacije

Tabla za afirmacije predstavlja lični portret. To je prezentacija svega čemu je vaše biće spremno da kaže "da". Ako vam je poznat pojam "tabla zamisli" (vission board), ovo je veoma slično, ali ne morate da se ograničite samo na slike. Forma vaše table za afirmacije u potpunosti zavisi od vas, ali ovde su neke sugestije koje možete uvažiti pre nego što počnete. Odaberite medij u kojem će vam rad biti prijatniji.

Ideja 1: Napravite kolaž

Slično kao kod table zamisli, možete napraviti kolaž rukom nacrtanih slika, ili od slika isečenih iz časopisa ili odštampanih sa Interneta. Ako želite više da putujete, pronađite slike lokacija koje ste oduvek želeli da posetite. Ako želite više da vodite računa o svom telu, pronađite slike zdravih namirnica koje će pomoći da telo poštujete kao hram, što ono i jeste.

PROČITAJTE JOŠ: 9 načina da savladate sve svoje strahove

Kada pripremite svoj kolaž, budite iskreni prema sebi: šta stvarno želite?

Ideja 2: Napravite listu

Možda više volite pisanu listu. Zapišite sve što volite, što vas čini srećnim ili nešto što želite da unesete u svoj život.

Primetili smo da su se mnogi pri prvom pokušaju pravljenja table za afirmacije fokusirali na "imati" i "steći".

Postarajte se da lista vaših "svetih da" ne liči na spisak za kupovinu. Možda na njoj treba da bude i razvoj nekih osobina, poput hrabrosti, zahvalnosti ili praštanja, na primer. Možda želite da vežbate veštine poput meditacije, joge, slikanja ili kuvanja?

Ideja 3: Kreirajte mapu uma

Možda želite da napravite mapu uma. Pronađite neke primere mapa koje možete iskoristiti za ideju. Zapitajte sebe, "šta ja želim da naučim?" i "šta ja želim da doživim?" uključujući svoje glavne afirmacije ili ličnu mantru, na primer.

Šta god smislili, potrudite se da stane na jednu stranicu.

Šta su vaša "sveta da"?

PROČITAJTE JOŠ: Zašto je promena toliko teška

Vi stvarate vašu tablu za afirmacije slušajući. Vi slušate svoja "sveta da". Ta "sveta da" pripadaju vama. Ona nisu "da" vaših roditelja, vaše dece ili bilo kog drugog čoveka. Ona nisu vezana za to šta želite da uradite sa vašim životom. Ona su vezana za ono u čemu leži vaša sreća.

Ona potvrđuju šta volite, u šta verujete, šta negujete i vrednujete. Ona vam govore da živite svoju istinu. Pronađite svoja "sveta da" i pronaći ćete unutrašnju sreću.

Ključ je u tome da izrazite sebe, svoje srce i dušu. Da se fokusirate na ono što želite da budete, a ne ono što želite da radite. To focus on being rather than doing.

Posvetite svojoj tabli za afirmacije posvetite mnogo vremena. Izrazite sebe. Budite kreativni. Razvijte slobodu da eksperimentišete. Ne radi se o tome da to treba daje napravite pravilno. Ne radi se o tome da treba da napravite nešto što će dobro izgledati.

Ako želite, sadržaj svoje table za afirmacije možete podeliti sa prijateljem u koga imate poverenja. To je dobro kako bi ste dobili povratnu informaciju. Možda će vam sugerisati nešto što ste propustili da navedete. Na kraju, budite sigurni da vaša tabla za afirmacije sadrži stvari kojima ste "da" rekli danas, upravo sada, a ne u nekom danu u budućnosti. Zapamtite, nije reč o tome da jurimo svoju sreću. Reč je o tome da je pratimo.

Tekst: Lujza Hej i Vilijam Holden / priredio: Bojan Stanisavljević

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije