Pomračenje punog Meseca u Strelcu, 5. juna 2020. godine, prvo je u nizu pomračenja koja donose velike turbulencije.

Na dan 21. juna očekuje nas pomračenje Sunca, dok će 5. jula uslediti pomračenje punog Meseca u Jarcu.

Sa astrološke tačke gledišta, ovo donosi brojne konfuzne situacije i nejasne smernice, zato je važno da ostanete prizmeni uprkos dolasku velikog pomračenja Meseca, piše Lovesensa.

Tokom perioda pomračenja počinje i vladavina retrogradnog Merkura. Ukratko, pred nama je jedan velo turbulentan period!

U poslednjih nekoliko dana verovatno ste osetili određenu dozu napetosti na mnogim poljima, naročito na podsvesnom nivou. 

Mnoga uverenja nam zadaju teškoće, izazivaju konfuziju i nerazumevanje i zato je važno da ih preoblikujemo. 

Kako se sve više približavamo pomračenju, moguće je da će ljutnja i negativne emocije koje su odavno bile potisnute isplivati na površinu.

Dolazi do smanjene sposobnosti da čujemo druge, javlja se prejak unutrašnji glas koji nadjačava spoljašnje faktore. Delovaćemo samo po osećaju - smanjen je uticaj razuma.

Ulaskom Meseca u intenzivnu Škorpiju  prošlost je isplivala na površinu. Sve situacije, osećanja i ljudi zbog kojih smo se osećali loše dolaze na videlo. Sve što smo potisnuli - sve će se pokazati - istina i realna slika. Više ništa nećemo moći da sakrijemo.

Mesec zalazi u dubinu emocija, pa su mogući razni izlivi osećanja. Ovo se naročito odnosi na polje finansija i određene vesti. Emocije će nas voditi u svakom pogledu, a to može biti pogubno po velike odluke.

Mesec je juče aktivirao tri moćne planete: Pluton koji intenzivno traži dubinske promene, a na površinu izbacuje totalno nezadovoljstvo i neverovatan nemir. 

S druge strane, Mesec kuca na Jupiterova vrata i pobuđuje ga svojim prisustvom.

Međutim, kada planete izgledaju tako "čudno" u odnosu sa Mesecom, to ne mora da znači da će sve biti negativno! Može biti upravo suprotno! 

Moramo se aktivirati na nekim poljima kako bismo spremno ušli u Mesečev proces i kako bismo se konačno pomerili sa mrtve tačke. Umesto da na "prvu loptu" reagujete burno i prepustite se strastima prvog utiska, prvo sačekajte da vidite kako će se klupko sudbine zaista razviti.

U danima pre prvog pomračenja suočićemo se sa svim izazovima koji nas muče i situacijama gde je komunikacija neophodna. 

Analiziraćete sve što mislite da može poći po zlu kako biste se pripremili za novi životni plan koji pomračenje od nas zahteva. 

Naučićemo da menjamo stvari i izvučemo najbolje iz cele situacije. Budite pažljivi tokom komunikacije i pokušajte da obuzdate svoj ego.

Ovo je period istine, trenutak kada moramo videti stvarnu sliku. Vreme pre punog Meseca i pomračenja podstiče nas da se oslobodimo nemira, što je više moguće.

Stvara se velika konfuzija, jer susret sa istinom može biti vrlo bolan. Zapamtite da je sve rešivo - samo promenite način na koji radite.

Neke prepreke su tu sa razlogom i mogu uroditi plodom. Prihvatite ih, suočite se sa njima i nastavite da rastete.

Izvor: Lovesensa