Dva imena za decu postala su izuzetno omiljena tokom 2018. godine, a oba su popularnost stekla zahvaljujući kraljevskoj britanskoj porodici, piše Lepa & Srećna.

Naime, kako je objavio britanski roditeljski portal Bebi centar, broj novorođenih devojčica koje su dobile ime Megan porastao je za čak 49 odsto.

Ovaj dramatični "efekat Megan" odigrao se, tumači se, zahvaljujući megapopularnom venčanju lepe holivudske glumice Megan Markl i britanskog princa Harija u maju 2018. godine.

Međutim, to nije jedino ime koje je sve zanimljivije novopečenim roditeljima a na naslovne stranice je dospelo zbog događaja u kraljevskoj porodici u Londonu.

Naime, i ime Luis je dobilo na popularnosti - doduše, za skromnijih 17 odsto. Kako vebsajt podseća, razlog je rođenje trećeg deteta u porodici Kembridž - Kejt Midlton rodila je u aprilu princa Luisa, 7. u redu za britanski tron.

Očekuje se da ime Megan bude sve popularnije, posebno otkako je najavljeno da će lepa princeza roditi naslednika. Kad ona i princ Hari budu izabrali ime za dete, svi su izgledi da će baš to ime dominirati u 2019. godini.

Osim kraljevskih persona, i druge poznate ličnosti utiču na modu imena za bebe.

Tako su takozvani "moćni parovi" čije veridbe i venčanja pune medijske stranice uvek uzor, pa se u 2019. godini očekuje da takav uticaj imaju i zvezde kakav je Džastin Biber (nedavno veren sa Hilari Boldvin) ili Arijana Grande (čija je veridba neslavno propala).

Na izbor imena za decu u svetu utiču čak i modni termini, pa tako sajt Bebi centar najavljuje i mogući trend koji počiva na nazivima sportskih patika (verovali ili ne!!!), a nisu isključena ni imena sa meteorološkom - Stormi (eng. olujna),  geografskom - Oušn (eng. okean) ili filozofskom - Pis (eng. mir) konotacijom.

Izvor: Lepa & Srećna