- Moje dete se zdravo hrani, od prvog dana kad smo mu uveli ishranu, koja nije bila mleko, jeo je samo ono što je sveže sa pijace, ono što smo tačno znali gde je kupljeno.

Najmanje što možemo da uradimo za svoje dete jeste da ga dojimo dok možemo, da vodimo računa šta mu spremamo, gde kupujemo hranu i kako je spremamo - kaže Jovana Joksimović.

Mali Kosta u njihovoj porodici ima i najveće privilegije.

- Mi stalno pričamo kako Kosta u našoj kući najbolje jede od svih nas. Svi pazimo kako se sprema hrana za njega, a onda mi jedemo ono što je ostalo u fridžideru. To je i normalno, dete je vaš centar sveta dok je malo. Mi se lepo hranimo, ja se lepo hranim, ali ne tako dobro kao on - kaže kros smeh mlada majka.

Jovanu je uvek krasila sjajna linija, a za trend "fit trudnica" i "fit mama" koje trudnoću iznose u besprekornoj formi i koje besprekorno izgledaju posle porođaja kaže da je nepotrebnom izazvao veliku famu.

- Sve je to individualno, neko je fit i mršav, a neko ima višak kilograma. Vodim računa o ishrani u onoj meri u kojoj mi to ne predstavlja problem i dok me to ne opterećuje. Tokom trudnoće sam pazila na to šta sam jela, ali ne zato da bih dobro izgledala, već da bi mi krvna slika bila dobra, da bi beba bila u redu.

Kad sam se porodila, dojila sam, pa sam se i hranila onako kako je trebalo. Moja genetika je takva da nisam imala problema sa viškom. Nekome stomak ostane do druge godine deteta, kod nekog nestane već posle četvrtog meseca - priča Jovana.

- Najveće iznenađenje je bila spoznaja te velike ljubavi, ni ne znaš koliko možeš da voliš dok ne dobiješ dete. Dete vas naravno promeni, ali su te promene nabolje. Jedino što sam ja postala uplašenija, stalno brinem, da li je jeo, da li je dobro spavao, da li je šetao... Koliko je sve to velika briga, 50 puta je to veća ljubav - poručuje ova majka.

VIŠE: Jovana Joksimović: Rešila sam da stavim tačku na nagađanja o trudnoći

Izvor: Blic