U susret Novoj godini, Trg otvorenog srca je za predstojeći vikend spremio bogatu zabavu za najmlađe. U skladu praznikom, Deda Mraz će se pojaviti u predstavama i baletskim mjuziklima, a 31.decembra će mu biti pripređen i svečani doček na Trgu otvorenog srca. Ulaz na sve programe je slobodan.

U petak, 27. decembra, u 17.30 sati dečije pozorište „Čarapa“ izvešće predstavu „Bajka o zaleđenom jezeru“, posle koje će mališane zabavljati mađioničar pozorišta „Bakine bajke“.

U subotu, 28. decembra, u 12 sati, „Una Saga Serbica“ odigraće baletski mjuzikl „Deda Mrazova čarobna lampa“. Kompanija Podravka Srbija je takođe pripremila program za najmlađe, dečiju novogodišnju predstavu “Lino i Čarobna šuma”, koju će izvesti glumačka ekipa Kreativnog pogona. Nakon predstave mališani će se udružiti u kićenju jelke ispred Podravka kućice, a očekuje ih i druženje sa Lino medvedićem.

U nedelju, 29. decembra, u 12 sati, mališani će u predstavi dečijeg pozorišta „Čarapa“ moći da vide „Kako je Kraljević Marko spasio Deda Mraza“. Pored predstava najmlađu publiku će zabavljati mađioničari, klovnovi i drugi animatori.

Specijalni program, uoči Nove Godine, u utorak, 31. decembra, počinje u 12 sati predstavom „Krug oko sveta“, dečijeg pozorišta „Čarapa“, a završava se svečanim dočekom Deda Mraza, koji će na Trg otvorenog srca stići u 16 sati.

Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu. Od početka manifestacije, 14. decembra, posetioci su kupili više od 1000 šolja.

Takođe, posetioci mogu doneti igračke i garderobu za decu i ostaviti ih u humanitarnoj kućici, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, poklonićemo domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Ovaj događaj se odvija zahvaljujući podršci komercijalnih partnera manifestacije: Ball Packaging Europe, Doncafe, Podravka, Idea, recan Fondacija za reciklažu limenki za piće. Producent Trga otvorenog srca, Beogradska kulturna mreža, posebno se zahvaljuje Gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda, na pomoći u logističko-tehničkim poslovima i promociji manifestacije.

LepaiSrecna Pozorišne predstave, baletski mjuzikli, humanitarne akcije, sve ovo će posetioci manifestacije "Trg otvorenog srca" imati priliku da vide tokom poslednjih dana 2013. godine...