Kako da jogom ublažimo mnoge fizičke probleme u trudnoći kao što su mučnina, bol u leđima, oticanje zglobova i tela, pitanja su kojima će se pozabaviti učesnice Ženskog dana "Joga za trudnice" koji će biti održan 26. oktobra 2013. godine u Kulturnom centru REX, u Jevrejskoj 16, od 15 do 18h.

Radionica je otvorena i besplatna za sve žene i nije potrebna nikakva posebna prijava. Možete povesti i decu, a o svim drugim eventualnim potrebama treba obavestiti organizatore kako bi mogli da vas podrže na odgovarajući način.

Program Ženski dan je otpočeo 2007. godine i okupio više od četrdeset učiteljica koje prenose svoja znanja i veštine učesnicima programa. Ovaj ženski dan posvećen je svim ženama koje su trudne ili će možda jednom biti ili prosto žele da nauče više o jogi i trudnoći, a pitaju se da li se sme, kako, kada, baviti fizičkom aktivnošću koja bi ženi u periodu trudnoće prijala i bila od pomoći.

Vodiće ga Biljana M. Nikolić, sertifikovana instruktorka joge za trudnice i mama dvoje dece. Pored praktičnog dela, biće govora i o tome zašto još sve vežbati jogu u trudnoći i kakve pozitivne učinke ona ima na mamu i bebu. Pored časa joge, biće održano i kraće predavanje na temu dojenja, pravilnog držanja i vežbanja sa bebom.

Sve što je potrebno poneti su jedna prostirka za vežbanje i želja da naučite nešto novo i zanimlijvo.

Ženski dan traje zahvaljujući podršci fondacije Rekonstrukcija Ženski fond i Kulturnog centra Rex. Više o ovom programu možete saznati ako pošaljete mejl na adresu zenskidan@gmail.com ili pogledate FB stranicu ZENSKI DAN, a o grupi koja ga organizuje na FB strani ACT Women i na web stranici www.actwomen.org.