Sve svoje životne snove ostvarila je jedna od naših najvećih estradnih zvezda Dragana Mirković. Ova godina bila je za nju veoma uspešna na svim poljima, a završiće se na najlepši mogući način: koncertom u Beogradskoj „Štark” areni 29. decembra, kojim će započeti obeležavanje četiri decenije muzičke karijere.

U toku svih tih godina doživela je mnoge uspone i padove, ali je zadržala imidž skromne folk zvezde, koja uprkos uspehu, slavi i bogatstvu, čvrsto stoji na zemlji, uverena da je njena porodica njeno najveće blago.

– Nema te bajke koja nastaje sama i traje večno, jer u životu morate savladati mnoge prepreke. Ja sam to davno shvatila i bila spremna da učinim sve ne bih li doživela svoju bajku, i taj trud mi se isplatio – iskrena je Dragana Mirković.

Dragana Mirkovic_foto Miomir Milić.jpg
Miomir Milić 

Mlada glumica Jana Ivanović, koja je nedavno dobila specijalno priznanje žirija Filmskih susreta u Nišu za ulogu Katarine Konstantinović u filmu „Što se bore misli moje”, otkrila nam je kako su joj dečji snovi pomogli u karijeri i pružili joj utehu i snagu da uvek nastavi napred.

Jana Ivanovicfoto Filip Olćan.jpg
Filip Olćan 

– Motivišu me i dalje ti dečji snovi koji još uvek žive u meni. Motivišu me sloboda i igra, koje mi daje gluma – priča Jana Ivanović.

Kolika je snaga žene, potvrđuje i životna priča hrabre devojke Marije Matić iz Kosjerića, koja je ostala bez noge kada joj je bilo samo šesnaest godina. Kako kaže, odavno je odlučila da joj njen hendikep neće biti prepreka u životu. I, korak po korak, ostvarila je sve svoje snove, završila master studije, vozi automobil, bavi se manekenstvom...

Marija Matic_foto Goran Ristić.jpg
Goran Ristić 

– Treba se boriti i truditi jer se to uvek na kraju isplati. Za početak, da bi nešto postigao, čovek mora da se pokrene. Ne kažem da prepreka nema i da će sve proći glatko, bez problema. Ne, biće toga dosta, ali nikada ne treba gubiti volju za životom. Počnite od toga, prihvatite da imate mane, da nije sve kao što izgleda, da svako ima problema i život će vam se promeniti nabolje – uverena je Marija Matić.

Zivot je lep_foto Shutterstock.jpg
Shutterstock  

Šta je naš cilj, a šta istinska sreća otrkiva Ivana Zorić, pedagog i kolumniskinja u ovom broju našeg magazina.
-Pored toga što vodite život odrasle osobe, setite se da u vama još uvek postoji ono dete kakvo ste nekada bili. Zato dopustite sebi malo više zabave, uživanja i radosti u krugu svoje porodice baveći se onim što svi volite
Posmatrajte decu kako uživaju dok se igraju. Učite od svoje dece, naučite da budete prisutni ovde i sada, jer to i jeste suština dečje igre. Upitajte dete u sebi šta biste mogli danas da radite, a da vas to usreći i raduje, i s kim biste mogli da podelite tu sreću – savetuje Ivana Zorić, pedagog i kolumniskinja u ovom broju našeg magazina.