Mnogi muzičari kažu da ih je pesma privukla od najranijih dana, ali Saša Popović nije jedan od njih. Naprotiv, kao dete je krio od drugih da svira harmoniku, a više od svega je voleo sport.

Odrastao u crkvenoj porti, kao unuče seoskog sveštenika, svakog jutra je ustajao u šest sati i bežao na obližnje igralište.

"Odlazio sam da pimplujem loptu. Mogao sam 5.000 puta da je pimplujem, a da ne padne! Fudbal sam igrao sa drugarima iz porte i Matice srpske", kaže Popović koji je bio toliko talentovan da su ga primili i u pionirski tim FK Vojvodina.

Međutim, otac Konstantin, koji je imao divan glas i svirao je klavir, gitaru i harmoniku, nagovorio je Sašu da upiše muzičku školu. Ona mu nije donosila mnogo radosti, naprotiv, kaže da je mrzeo harmoniku.

sasa popovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Tako je bilo sve dok nije upisao gimnaziju u Novom Sadu. Čak ga je bilo sramota da kaže drugarima da ume da svira, već se tajna razotkrila kad je profesorka muzičkog pravila hor.

"Sutradan sam doneo harmoniku u školu i odsvirao nekoliko pesama. Profesorka me je nahvalila, pa su sve njene kolege tražile da sviram i na njihovim časovima", ispričao je Saša. "I drugari su bili oduševljeni. Od tada sam svuda sa sobom nosio instrument i zavoleo ga! Ali već sa 17 godina morao sam da biram da li ću da nastavim da treniram fudbal ili da se bavim muzikom. Izabrao sam muziku", kazao je jednom prilikom za Informer.

Izbor ipak nije tekao glatko. Sašin otac je želeo da sin postane advokat, pa je Popović upisao prava. 

sasa popovic 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Maštao sam da sviram, prvu profesionalnu tezgu imao sam sa 18 godina, za Novu godinu u malom mestu pored Frankfurta. Dva druga i ja smo svirali tri dana, gosti su bili samo Nemci. Zaradili smo svi po 3.000 maraka. Imali smo ugovorenu cenu od 1.000 maraka, ali smo dobili veliki bakšiš", priča Saša o početku muzičke karijere.

Da ispuni ocu želju, upisao je Pravni fakultet u Novom Sadu i stigao do treće godine. A onda je odlučio da odustane.

"Ćale mi je bio strog. Šest meseci sam razmišljao kako da kažem da neću više da studiram", priseća se Saša. A kad sam im rekao, shvatili su da me fakultet ne zanima i seli u kola, otišli u Trst, kupili mi razglas, novu harmoniku, orgulje, pojačalo, mikrofone i sve što mi treba! Zatim sam 1976. godine potpisao ugovor na tri meseca s hotelom `Putnik`", kaže Saša koji je tako ostvario svoj san.

sasa popovic suzana jovanovic dragan kadic.jpg
Kurir / Dragan Kadić 

I njegova supruga Suzana je bila pod roditeljskim pritiskom ne bi li što dalje odmakla sa školovanjem. "Rano sam počela da učestvujem na pevačkim takmičenjima", priča Suzana, koja je već sa 15 godina pevala na svadbama, ispraćajima i krštenjima.

"Počela sam i ekonomsku školu, završila dve godine, ali muzika me je vukla na drugu stranu. Onda sam se raspitala koja se srednja škola najbrže završava, pa sam saznala da je to trgovačka. Diplomu sam stekla samo da bih je odnela roditeljima koji su na tome insistirali", priseća se ona.

suzana jovanovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Rekla sam im - evo diploma, a sad me pustite da radim. Skupila sam pare koje sam zaradila i tako finansirala svoju prvu ploču", kaže Suzana.

Roditelji su joj pomogli u svemu, pa i u gajenju sina kojeg je rodila sa samo 19 godina. Posle rođenja ćerke Aleksandre, u braku sa Sašom Popovićem, karijera joj, kako kaže, nije više bila na prvom mestu.

"Volela sam da nastupam, ali ne i da odlazim od kuće na duže vreme", kaže Suzana. "Dom i porodica su mi na prvom mestu." Više njihovih slika pogledajte u galeriji.

Kurir / Dragan Kadić, ATA / Antonio Ahel Grade porodičnu sreću.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"POZVAO SAM GA JER JE PRIČAO NAJGORE O MENI" Saša Popović o Đorđu Davidu: Malo ko zna za ovaj detalj u njegovom životu!  Kurir televizija