Međutim, neretko se dešava da nas na nekom od rutinskih pregleda lekari pitaju da li konzumiramo vodu sa česme. Dovoljno da se upali alarm i zapitamo se odakle nam to stiže popularna “česmovača” i koliko je bezbedna za piće.

Kada govorimo o Beogradu pijaća voda dolazi iz izvora površinske i podzemne vode, a prosečno se na godišnjem nivou proizvede oko 200 miliona kubnih metara pijaće vode. Kako stručnjaci JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija“ objašnjavaju površinska voda se zahvata iz reka Save i Dunava, a podzemna iz 99 bunara sa horizontalnim drenovima i 45 cevastih bunara. Zahvaćena sirova voda prerađuje se na pet proizvodnih postrojenja: Makiš, Bele vode, Bežanija, Banovo brdo i Vinča.

Koliko se situacija sa čistoćom reka promenila svedoči i Drina, jedna od najlepših reka koja protiče kroz veliki deo zapadne Srbije. Nekada divlja i neukrotiva, simbol bistrine danas je plutajuća deponija. Otpad sa loše uređenih deponija pored reka ostavio je ogroman tepih zagađenja koji se proteže širom vode.

Zvanični izveštaj Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic Batut" iz 2021. godine ukazuje da je od analiziranih 156 javnih vodovoda u Srbiji ispravno tek 105. Čak 32.7% posto analiziranih vodovoda nije ispravno za piće.

Šta je rešenje?

Najbolji način da zaštitite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice je da osigurate konstantno snabdevanje čistom vodom direktno sa česme. Zepter Edel Wasser obezbeđuje čistu vodu za sve potrebe. Ako svakodnevno popijete 2-3 l vode prečišćene aparatom Edel Wasser, poboljšaćete opšte stanje organizma, ojačati imunološki sistem i svoje zdravlje.

ew_03.jpg
Promo 

Bez upotrebe električne energije pomoću petostepenog sistema filtera, čiji se rad bazira na principu reverzne osmoze. Ovaj izvanredan uređaj obezbeđivaće vam svakodnevno preko 70 litara zdrave i čiste vode. Jednostavan je za montažu i kompaktan.

Edel Wasser koristi reverznu osmozu i petostepeni sistem prečišćavanja vode, najefikasniji način za filtriranje čiste vode za piće. Sertifikovan je od strane Asocijacije za kvalitet vode. Kad god vam je potrebno, Edel Wasser će vam obezbediti čistu vodu.

Proces prečišćavanja vode odvija se u 5 faza:

1. i 2. faza
Neo-Sense filter
Uklanja čestice nečistoće, rastvorene organske i neorganske materije, kao i hlor i isparljiva organska jedinjenja.

3. faza
Filter sa RO membranom
Filter sa RO membranom uklanja zagađivače iz vode: petovalentni arsen, barijum, kadmijum, selen, radijum 226/228, trovalentni hrom, šestovalentni hrom, olovo, nitrate/nitrite.

edelwasser_gold_1.png
Promo 

4. faza
Ino-Sense filter
Inno-sense filter uklanja materije neprijatnog mirisa i poboljšava ukus vode. Takođe, redukuje estetske karakteristike hlora i isparljivih organskih jedinjenja.

5. faza
Higijenski filter
Higijenski filter sadrži srebro, koje sprečava razmnožavanje mikroorganizama.

Uklanjanjem opasnih zagađivača iz vode, eliminišete opasnost od ovih toksičnih materija, koje mogu ostaviti kratkotrajne i dugotrajne posledice, nekad čak i fatalne.

Tekst: Promo