Kako je jun - Nacionalni mesec mentalnog zdravlja, zanimljivu i edukativnu akciju “Lekoviti razgovori” organizovaćemo zajedno sa Grand kafom u okviru njihove kompanje “Hajde da imamo vremena za razgovor ”.

Svako od nas je “priča za sebe”, u različitim fazama života mogu nas “mučiti” razne dileme, strahovi ili brojna preispitivanja zbog nas samih ili okoline. Nedostatak vremena, zahtevi savremenog načina života i brojne obaveze mogu dovesti do toga da ne obratimo pažnju na sopstvene emocije koje mogu izmaći kontroli, ali i na osećanja naših najbližih. Zato je važno da odvojimo vreme za razgovore - da osluškujemo sebe ali i da čujemo druge, da se s vremena na vreme preispitamo, da pričamo o izazovima i tražimo rešenja za prepreke na koje nailazimo.

Da li i koliko brinemo o svom mentalnom zdravlju, na koje načine to možemo učiniti i zašto često oklevamo da potražimo pomoć; o značaju rada na sebi, prevazilaženju različitih životnih izazova, osnaživanju sebe i očuvanju sopstvenog mentalnog zdravlja, samo su neke od tema o kojima možete razgovarati sa psihijatrom dr Oliverom Vuković.

Foto Aleksandar Letić Leta.jpg
Foto: Aleksandar Letić Leta 

Našu akciju “Lekoviti razgovori” organizujemo zajedno sa Grand kafom ukazujući na značaj razgovora i podrške očuvanja mentalnog zdravlja. Kafa je poziv na druženje i razgovor s ljudima koje volimo i može biti lekovit. Sve je lakše uz razgovor, podršku i razumevanje okoline, a Grand kafa je ono što nas spaja; idealan pokretač razgovora i neophodna doza mira i opuštenosti.

Razgovor je često lek, melem za dušu, on znači i slušanje i otvaranje, osvešćivanje problema i njihovo rešavanje. Razgovor je samo jedan, često prvi korak u nizu u očuvanju mentalnog zdravlja. Kao brend, Grand kafa u kontinuitetu ukazuje koliko je bitno da imamo vremena jedni za druge, ali i vremena za sebe. To je najbolji način da sačuvamo sopstvenu stabilnost, a time i stabilnost cele porodice i čitavog društva.

Hajde da imamo vremena za razgovor (1).jpg
Promo 

Za sve nedoumice u vezi prevencije mentalnog zdravlja, za koje vam treba savet ili konsultacija, naša gošća dr Olivera Vuković,psihijatar, biće vam na raspolaganju 29. juna od 12 do 13 sati putem telefona 011 442 03 07.