Sara Ferguson, koju i dalje mnogi zovu "princeza" mada se razvela od princa Endrua, prošla je kroz težak period. Na rutinskom mamografskom pregledu, njoj je otkriven karcinom dojke u ranoj fazi.

Prema izjavi njenog predstavnika za štampu, odmah je operisanaprognoze lekara su dobre. Sara se sad oporavlja u Vindzoru s porodicom. Podsetimo, ona i rođeni brat kralja Čarlsa imaju dve ćerke - Beatris i Judžin. Njih dvoje, uprkos razvodu, i dalje žive zajedno.

Princeza je operisana u bolnici Kralj Edvard VII u Londonu, onoj istoj koju britanska kraljevska porodica redovno koristi. Bila je hospitalizovana pet dana, a juče je puštena kući.

sara ferguson 0294853352-min.jpg
Profimedia 

Vojvotkinja od Jorka, što je njena zvanična titula, izrazila je ogromnu zahvalnost lekarima i osoblju koje je obavilo mamografiju. "Nije imala nikakvih simptoma", naglasio je njen PR, "i veruje da njeno iskustvo pokazuje koliki je značaj redovnih pregleda."

Jedan Sarin prijatelj je medijima kazao da se sve odigralo veoma brzo. Princeza nije imala ni najmanje nedoumice u vezi s operacijom i odmah je prihvatila savet lekara da se podvrgne mastektomiji.

sara ferguson 0487749215-min.jpg
Profimedia 

"Bila je to samo jedna senka", objasnila je Sara u podkastu koji je snimljen pred odlazak na operaciju. "Da mi nisu ubrizgali kontrast, ne bi se ni videla. Osećam veliku zahvalnost prema čitavom timu, na jedinstvu i smirenju koje vam daju u tim trenucima ogromnog straha", kazala je princeza.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna