Bilo da odmor provodite na moru, planini, ili nekom izletištu, sve će biti lepše uz omiljni magazin i knjigu izdavačke kuće “Vulkan” i njihove popularne naslove: “Seks&grad”, “Đakomo Kazanova”, “Paša od kuhinje”, a koje će se u određenom tiražu deliti uz Lepu&Srećnu.

Poznato je da je knjiga naš najbolji prijatelj, psiholozi tvrde da je čitanje lekovito a mnogi od nas i sami znaju koliko nam pomaže u određenim trenucima. Postoji i terapija čitanjem, kao svojevrstan lek za telo i dušu kojem vek trajanja nije ograničen!

U susret letu, i u ovom broju našeg magazina, poznate ličnosti otrkivaju svoje životne istine o ljubavi, karijeri i porodici...
Glumica Margo Robi, koju ćemo uskoro gledati u filmu „Barbi” u liku najpopularnije lutke na svetu, nedavno je dospela na vrh liste najbolje plaćenih holivudskih zvezda, a australijsko izdanje časopisa „Maksim” proglasilo ju je za najseksi ženu 2022. Uprkos velikoj popularnosti, ona o sebi iskreno kaže:

"Kako starim, imam sve više samopouzdanja i sve manje me dotiče tuđe mišljenje. Ja sam to što jesam i najvažnije mi je da se dopadam sama sebi”.

Predstavljamo vam još jednu izuzetnu umetnicu koju krase talenat, lepota i seksepil. Čuvena američka pijanistkinja ruskog porekla Lola Astanova, koja je poznata po inovativnom audio-vizuelnom performansu na klaviru, otkrila nam je neke svoje životne istine:

"S godinama sam naučila da više ne kucam na zatvorena vrata, što znači da ne treba trošiti vreme i trud na situacije i ljude koji ne mare za vas. Krenite dalje i potražite vrata koja će vam biti otvorena – ona su tu negde”.

Intervju_Lola Astanova_foto press mts Dvorana.jpg
foto press mts Dvorana 

S poznatom pevačicom Tijanom Dapčević razgovarali smo o tome kako je u toku tridesetogošinje karijere uspela da ostane dosledna sebi, svojim principima i svom srcu, a otkrila nam je i svoj recept za srećan život:
"Najvažnije je da živite danas, nema ni juče ni sutra. Živiš trenutak, to sam shvatila sa 45 plus godina.”

Iz mog ugla_Tijana Dapcevic_foto Dusan Petrovic.jpg
Dušan Petrović 

O posebnoj vrsti ljubavi prema voljenom gradu piše naša kolumnistkinja u ovom broju Aleksandra Krsmanović:
"Svako ko prisno poznaje Beograd, mora strasno da ga voli, rekao je britanski novinar Herbert Vivijan davne 1896. godine. Beograd je danas nadaleko čuven po dobrom provodu, ukusnoj hrani i lepim mestima gde se može popiti kafa s prijateljima. Uostalom, preduslov da neko postane Beograđanin jeste da ima svoju kafanu i konobara koji ga pita: Hoćemo li kao i uvek?”

Aleksandra Mikata Krsmanovic_Beograd_foto Shutterstock.jpg
Shutterstock  

Za kraj, još jedno podsećanje: povodom osam decenija od smrti velikog svetskog naučnika srpskog porekla 2023. je proglašena za "Teslinu godinu Teslinog naroda”. Čovek koji je osvettlio čovečanstvo govorio je i o bezgraničnoj moći istinske ljubavi:

Nikola Tesla_foto Profimedia.jpg
Profimedia 


"Kada bi se mržnja mogla pretvoriti u elektricitet, bilo bi dovoljno energije za čitav svet. Zato, kada moć ljubavi nadvlada ljubav prema moći, tek tada će nastati sveopšti mir”.