Ljubitelji takmičenja "Pesma Evrovizije" širom sveta uvek željno iščekuju trenutak kad će ugledati sve takmičare na jednom mestu.

Prilika za to je jedinstveni "tirkizni tepih", na kojem predstavnici svih zemalja imaju priliku da se predstave publici, a najčešće se komentariše njihov stajling.

Ove godine se takmičenje održava u Liverpulu, a ceremonija otvaranja je organizovana u centru grada. Fanovi su se okupili pred spektakularnom dvoranom Svetog Đorđa, jednom od najpoznatijih građevina na svetu podignutom upravo za festivale i koncerte.

Luka Blek je iznenadio stajlingom, zahvaljujući detalju kojim je ukrasio inače klasične sive pantalone i plavu košulju. Srpski predstavnik je na desnoj strani košulje nosio upečatljive cvetove od plisirane tkanine, dok je na levoj imao crnu traku u znak saučešća sa porodicama stradalim u masakrima u Srbiji prošle nedelje.

luka blek evrovizija 0774526080-min.jpg
Profimedia 

Učesnici "Pesme Evrovizije" su imali priliku i da popričaju s novinarima i poziraju fotografima, a jedan od najjačih utisaka je ostavila norveška predstavnica Alesandra. U skladu s pesmom "Kraljica kraljeva", ona je bila zaista doterana kao za dvor - uz crnu haljinu i plašt, nosila je visoku punđu nalik na krunu.

alesandra evrovizija 0774440531-min.jpg
Profimedia 

Tirkizni ili "plavi tepih", kako ga još zovu, bila je prilika da se upoznamo i sa ostalim učesnicima "Pesme Evrovizije": Lorin (Švedska), Endrju Lambru (Kipar), Dilja (Island), Paša Parfeni (Moldavija), "Saden Lajts" (Litvanija), Blanka (Poljska), Albina i Familja Kelmendi (Albanija), Gustaf (Belgija), Blanka Paloma (Španija), "Busker Dens" (Malta), Alika (Estonija), "Tvorči" (Ukrajina), Me Miler (Velika Britanija), Noa Kirel (Izrael), "Vajld Jut" (Irska), Teja i Salena (Austrija), Rejli (Danska), Karija (Finska), Remo Forer (Švajcarska), Luka Blek (Srbija), "Lord ov Lost" (Nemačka) i Marko Menjoni (Italija).

Svi oni su se potrudili da ostave upečatljiv utisak i odabrali neobične kombinacije za prvo pojavljivanje, ali je bilo očito da je crna ipak boja broj 1 u ovoj prilici. Pogledajte u galeriji slika neke od njih.

Profimedia Moda na "tirkiznom tepihu"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna