Činilo se da je Кerol Brajan rođena pod srećnom zvezdom. Кrajem 1970-ih, kada je imala 16 godina, primetio ju je agent i ponudio joj da se okuša u manekenskom poslu. Od tada ova lepotica počela je da se stalno pojavljuje u reklamama. Nije postala postala vrhunski model, niti se pojavljivala na naslovnicama časopisa, ali je bila prilično zadovoljna što je prepoznata kao lepotica, slikala se za kataloge i imala je dobar prihod od toga. Udala se i dobila ćerku ali je nastavila da vodi računa o svom izgledu pa joj posla nije manjkalo.

"U kasnim tridesetim godinama počela sam sa botoksom, i to samo za borice između obrva. Svidelo mi se što nije invazivno, a daje rezultate. Onda mi je 2009. godine kada sam imala 47, lekar preporučio nove filere koji će mi dati volumen na čelu i jagodicama. Znala sam da su fileri bezbedni, ali u to doba nisam imala pojma da se pojedini fileri koriste samo na pojedinim delovima tela. U mom slučaju, lekar je pomešao dva filera, od kojih je jedan bio silikon, u istoj injekciji i napravio veliku grešku", ispričala je Kerol koja je ubeđena da je preživela kako bi svoje iskustvo podelila sa drugima.

"Imala sam tipične nuspojave filera - modrice i nadutost, pa se nisam uzbuđivala. Međutim, tri meseca nakon tretmana, zgrozila sam se kada sam videla kako izgledam. Ne mogu da biram reči jer je prosto bilo grozno. Rečeno mi je da treba da odem na korekciju, ali od toga sam izgledala još gore", ispričala je Kerol koja nije smela da se pogleda u ogledalu, a nosila je i u kući kapu, šal i tamne naočare.

Totalno se izolovala od svih koji je poznaju. Prestala je da izlazi i da komunicira, razgovarala je samo sa svojom ćerkom.

"Prekinula sam kontakt sa porodicom i prijateljima. Jednostavno sam nestala iz njihovog života, prestala da se javljam na telefon i odgovaram na mejlove. Bila sam u rastrojstvu i dane provodila u molitvi. Verovala sam da samo moram da budem strpljiva a da će Bog nekako naći način da mi pomogne. Povremeno sam planirala i samoubistvo, ali nisam mogla da odredim najbolji način za to", ispričala je Kerol koju je ćerka sprečila da digne ruku na sebe.

"Moja 21-godišnja ćerka ušla je u moju sobu i rekla mi "Mama, ovo ponašanje nije u redu. Neće biti bolje. Katastrofalno je i ne možeš sama ništa da uradiš." Zbog nje sam rešila da se ne predajem. Fotografisala me je i slike je poslala svim bolnicama u našem okruženju, preklinjući za pomoć. Samo jedna je odgovorila", ispričala je Kerol, a lekar koji ju je primio bio je odlučan da joj pomogne ali ni sam nije znao kako.

"Fileri iz 2009. godine su se stvrdnuli i cepali mi tkivo. Zbog toga sam i danas slepa na jedno oko. Sledeća operacija zahtevala je da mi sasvim odstrane čelo, sve do koske.

"Ništa drugo ne možemo da uradimo. Posle ćemo naći tkivo sa tvog tela kojim ćemo ga zameniti - rekao mi je lekar. Operacija je trajala 17 sati, a za zamenu su iskoristili tkivo sa mojih leđa. Bila je veoma uspešna. Posle par meseci usledila je još jedna operacija na čelu kako bi ga lekari sasvim sredili. U 2014. imala sam još dve operacije, pa još jednu u julu 2015. godine.

"Bilo mi je teško da prihvatim da više nikada neću izgledati isto. Svaki minut kada sam budna, patim i stidim se. Vaše lice je vaša vizit karta. To je ono što vam omogućava da izađete i funkcionišete u svetu. Кada više nemaš lice, teško je razumeti ko si “, rekla je za "Sun" Kerol.

Tekst: Lepa&Srećna