U ovo doba obično obećamo sebi da ćemo 1. januara konačno napraviti željene promene, koje su izostale svih prethodnih godina. Ali, često nam se dešava dobro poznati scenario… 

Zašto je tako teško ili čak nemoguće ostvariti neke ciljeve uprkos snažnoj želji, dugom planiranju i velikom trudu?
Naša kolumnistkinja u ovom broju Sanja Ivanović, energetski psiholog, trener i iscelitelj, tvrdi da odgovor leži u podsvesti ili lokalnom polju navike:

– Ako želite da se oslobodite starih navika, znajte da je to moguće, ali možda je vreme da promenite pristup rešavanju problema i oslobodite se uzroka koji leže u vašem podsvesnom umu. Sigurna sam da uz malo stručne pomoći vi to možete. Vreme je da u novoj godini sprovedete željene promene i živite svoje snove!

Kako je ovo period svođenja računa, osvrta na ono što ostavljate za sobom i uvida u ono što vas očekuje, psiholog dr Bojana Grahovac preporučuje vam jednu novu i efikasnu metodu:

– Logosinteza stavlja naglasak na otkrivanje i ostvarenje životnih ciljeva, postizanje kontrole nad vlastitim životom, poboljšanje odnosa s drugima i oslobađanje zamrznute energije, čime se povećavaju učinak, efikasnost i zadovoljstvo u radu.

O godini za nama, kao i planovima i željama za nastupajuću 2023. razgovarali smo s poznatim glumicama Jovanom Stojiljković i Ninom Seničar, koje su nam otkrile kako su uspele da ostvare svoje ciljeve.

– Kod mene nema odustajanja, smatram da se radom i trudom sve može postići. Verovatno je to spoj mog karaktera i okoline u kojoj sam odrasla – iskrena je Nina, koju ovih dana gledamo u novoj TV seriji „Popadija”.
Njena koleginica ne mari mnogo za kalendar i novogodišnje odluke:

– Svaki dan i svaki minut mogu biti početak nečeg novog i mislim da tako treba gledati na životne odluke ili tu potrebu da nešto promenimo u svom životu – kaže Jovana, koja je pobrala sve pohvale za naslovnu ulogu špijunke u novom filmu „Vera”.

Jovana Stojiljkovic_foto Nebojša Babić-min.jpg
Nebojša Babić 

Budući da je pred nama vreme slavlja, u ovom broju Marko Krstić, modni dizajner predlaže kako da zablistate u najluđoj noći, kao i u ostalim svečanim prilikama koje vas očekuju ove zime.

Šta vam zvezde donose na polju ljubavi, karijere i zdravlja, saznaćete u velikom godišnjem horoskopu za 2023. godinu.

- Imamo šansu da završimo nešto što smo započeli u prethodne tri godine. Ono što je stajalo, vrtelo se ukrug, išlo sporo ili u pogrešnom pravcu, sada će se ostvariti. Svi živimo svoje izbore – birajte posao koji vam daje sigurnost i ljubav s onim ko ume da vas nasmeje. Smeh donosi zdravlje telu i duši – neka vam postane deo svakodnevice – savet je naše astrološkinje Radice Milovanović.

Tekst: Lepa&Srećna