"Opraštamo se od našeg druga, prijatelja, brata. Jednog od najvećih u istoriji Crvene zvezde. Dragi Siniša, pamtićemo te kao veselog dečaka, koji je izrastao u dobrog čoveka, najvećeg srca." Ovim rečima, počeo je komemoraciju Siniši Mihajloviću Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda. 

U prostorijama kluba, danas su bila brojna Zvezdina velika imena. Predsednik kluba, Svetozar Mijailović,  teško je nalazio reči da se oprosti od legendarnog fubalera koji je podlegao kobnoj leukemiji. "Sve su reči nedovoljne, blede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i sveta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovek."

Mijajilović je podsetio da je Siniša bio ne samo veliki sportista već i veliki čovek. "Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas", rekao je Mijailović, koji se teško suzdržavao da ne zaplače.

"Otišao si prerano, ali si toliko učinio za svog života da će generacije iza tebe biti ponosne. I mi smo ponosni. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem - hvala na svemu", kazao je predsednik kluba.

dragan-dzajic.jpg
Youtube / Zvezda 

Dragan Džajić je podsetio i na Sinišin dolazak u Zvezdu. "Bili smo na Igmanu na pripremama, on je igrao za Vojvodinu. Bio je slobodan udarac na 40 metara od gola. Bio sam na klupi sa Ljupkom i vidim da se mladić sprema da šutira direktno. Pogledao sam Ljupka i rekao, "neće valjda da šutira u gol" i rekao mi je "sad ćeš da vidiš". Šutnuo je tako da je naš golman jedva odbranio." To je bilo dovoljno da legendarni Džaja inicira dolazak Mihe u Zvezdu.

Prema rečima Mijailovića, Siniša je došao je u Zvezdu kao najmlađi u njoj, u 23. godini. "U ekipi koja se spremala za evropski pohod, osvojio je dva najvažnija pehara u klupskom fudbalu. Igrom, golovima, energijom, daje doprinos timu koji je ispisao zlatne stranice istorije Zvezde", naglasio je predsednik kluba. 

Poslednji aplauz za Sinišu Mihajlovića MONDO/Stefan Stojanović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna