Čime god da se bavili, bitno je upostaviti rutinu koja će posle određenog vremena preći u naviku. Bilo da želite da ustanete ranije, krenete da trenirate ili ste jednostavno rešili da povedete računa o ishrani i izgledu, istrajnost je ključna stvar koja vodi do uspeha. Naučno je dokazano da navike čine 40 odsto našeg ponašanja i sa psihološkog aspekta najbitnije je osmisliti plan koji će vas odvesti do ostvarivanja svih zadatih ciljeva. 

Posebnu pažnju treba posvetiti načinu ishrane i odabiru pravih i kvalitetnih namirnica koje će organizmu pružiti dovoljnu količinu energije za sve životne aktivnosti.

Ne morate pratiti baš sve trendove i dijete koje vidite na internetu

Nijedan organizam nije isti i veća je verovatnoća da ćete naglim uvođenjem određenog režima ishrane i primenom striktnih dijeta naneti više štete nego koristi. Postepeno uvođenje zdravih namirnica i navika će garantovano imati bolje rezultate.

Sigurno ste upoznati sa tim da obroci u toku dana treba da sadrže sve makronutrijente, minerale i vitamine, s toga je veoma bitno da birate hranu koja je nutritivno bogata. Mlečni fermentisani proizvodi iz Balans+ portfolia sadrže brojne benefite i zahvaljujući svom specifičnom sastavu imaju pozitivan uticaj na organizam, te ih treba uvrstiti u svakodnevno konzumiranje. 

Ne morate se ničega odricati

Gladovanje i suzdržavanje od određene hrane negativno utiče na psihu i dovodi do još veće žudnje za nezdravim, što u 90 odsto rezultira unošenjem svega što vam dođe pod ruku.  Nađite adekvatnu, zdraviju zamenu i pripremite vaše omiljeno jelo kojem ne možete da odolite. Belo brašno zamenite integralnim, jer je ono odličan izvor vlakana, vitamina B i minerala, a svoje omiljene poslastice pripremite uz zdravije opcije zaslađivača koji su danas veoma zastupljeni na tržištu.

Unosite dovoljno tečnosti

„Pij dovoljno vode!“ – ovu rečenicu čujete svakodnevno i ona zaista jeste dobar savet. Naše telo čini skoro 60 odsto vode i ona je esencija života, a smanjena količina njenog unosa ima loš uticaj na zdravlje. Ukoliko vam pak ne prija da unosite vodu u njenom čistom obliku, biljni čajevi i drugi ceđeni sokovi bez sećera su dobra opcija.

I jedan od najvažnijih saveta za kraj- budite istrajni i dosledni svojim rutinama! Samo 40 dana je dovoljno da vaša navika postane deo svakodnevnice, njena primena će se odvijati nesvesno, a ono što treba da vas motiviše je činjenica da promenom načina ishrane na duže staze činite dobru stvar za vaše zdravlje.

Tekst: Promo