Novim mamama i tatama veoma je važno da patronažna sestra koja obilazi njih i njihove mališane odgovori na sve njihove nedoumice i pomogne im da oni budu najbolji roditelji svojoj bebi. Već nakon prve posete, patronažne sestre mogu jasno da sagledaju porodicu.

Moći će da vam odgovore koje su vaše snage, kakvo vam je fizičko, socijalno i mentalno zdravlje, kako se vi slažete i snalazite u novoj ulozi, kao i na mnoga druga pitanja.

Lepaisrecna.rs 25. oktobar 1.jpg
Promo 

U početku, patronažna sestra biće vaš najbolji prijatelj. Kako kaže Kristina Nedeljković: "Ja zajedno sa njima radim na tome da oni jačaju svoje roditeljske kapacitete. Da razviju jak roditeljski savez, da kreiraju efikasnu mrežu podrške, ali isto tako tragamo za nekim strategijama kako da najefikasnije upoznaju i umire svoje dete".

Zajedničkim snagama, novi roditelji, uz pomoć patronažne sestre, uploviće u nove zadatke. Osamostaliće se i biće spremni da svojim mališanima pruže najbolju negu i neizmernu ljubav.

Rosa voda već više od jedne decenije pokreće i podržava inicijative i projekte za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe, tako i za celu porodicu. Uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tokom prve polovine 2022. godine Rosa je prikupljala 1 dinar od svake 1,5 l boce za podršku patronažne službe i unapređenje rada Škola roditeljstva širom Srbije.

Za roditeljstvo prirodno kao Rosa!

Tekst: Promo