Briga o reproduktivnom zdravlju žena počinje od rođenja, a ono podrazumeva sposobnost da imaju potomstvo i da same slobodno odlučuju da li će ga imati, kada i koliko često. Da bi se reproduktivna prava ostvarivala, neophodno je da svi imaju dovoljno informacija kao i pristup metodima planiranja porodice i uslugama zdravstvene zaštite radi bezbedne trudnoće i porođaja.

Magazin "Lepa&Srećna" posvećuje ovim pitanjima veliku pažnju, pa zato organizuje konferenciju o preventivnoj zaštiti reproduktivnog zdravlja, bolestima koje ga ugrožavaju kao i o simptomima i načinu lečenja. Konferencija se održava, zahvaljujući pokroviteljstvu Dunav Osiguranja, 31. oktobra 2022. godine u hotelu MONA PLAZA, Solunska ulica broj 21, u Beogradu.

Zbog sve raširenijeg problema steriliteta, njegovi uzroci i lečenje će biti u fokusu ove konferencije. Podsetimo da, u u Srbiji, kao i u Evropi, svaki šesti par ima problem sa začećem.

Zato ćemo se na ovoj konferenciji posebno baviti i pitanjima steriliteta i fertiliteta, insulinske rezistencije, zdrave trudnoće, prevremenog porođaja, kao zdravlja majke i bebe. U fokusu će biti i psihički aspekti reproduktivnog zdravlja, kao i aktivizam koji treba da doprinese boljem informisanju o ovim temama. 

ls konferencija reproduktivno zdravlje 2.jpg
Promo