Zaštitno lice RTS-a i jedna od najlepših voditeljki Dragana Kosjerina blistala je na slikanju za naslovnu stranu ovog broja u ekskluzivnim kreacijama Stefana Đokovića iz njegove nove kolekcije „Triaton”, koja je nedavno bila prikazana na Nedelji visoke mode u Parizu.

"Tridesete su mi donele zrelost i staloženost koja mi je u mladosti nedostajala. Verujem da sam danas bolji sagovornik, saradnik, partner", otkriva Dragana Kosjerina.

Dok traje leto, sve je nekako lakše i lepše, jer nam svetlost, kretanje i druženje popravljaju raspoloženje. Zato vam u ovom broju naše uspešne i kreativne sagovornice savetuju kako da iskoristite tople dane i uživate u svakom trenutku.

Vojvodinu, ravnu, mirnu i pomalo usnulu, u letnjoj sezoni posete turisti iz čitavog sveta, a poznata TV voditeljka Nina Radulović otkriće vam njena najlepša mesta.

"Ravnica ima sve! Dunav je naše more koje ima najlepše plaže, poput Belegiških ada, a tu su i Belocrkvanska jezera i Fruška gora, jedina planina u ravnici i naša Sveta gora, sa svojim jezerima i 17 živućih manastira", priča Nina.

Nina Radulovic
Privatna arhiva 

Šetnja šumom takođe doprinosi lepšem raspoloženju, ali može biti i lekovita. Naši stručni sagovornici tvrde da u šumi možemo doživeti povezivanje sa samim sobom i osetiti se prisutnim u svom telu, pa ćemo se bolje povezati i s drugima.

"Dok borave u šumi, ljudi mogu uživati putem svih pet čula: u mirisima, zelenim nijansama, žuboru potoka i cvrkutu ptica, ukusu šumskih plodova i grljenju drveća. Šuma je mesto za slušanje i tihovanje, a može nam izoštriti i ostala čula, s kojima se rađamo, ali ih ne razvijamo. Stoga šumska medicina na mnogo načina menja čovekov život nabolje", tvrdi dr Gorana Isailović.

Hladovina ispod krošnje u dvorištu ili na obližnjoj livadi neka vam bude mesto za najlepše trenutke koje ćete ovih dana provoditi s porodicom i prijateljima.

Leto je kao stvoreno i za putovanja, zato smo istražili za vas šta se sve može videti u Beču za samo jedan dan. Šarm carskog grada i raskoš njegovih starinskih zdanja doživećete i ako ste u prolazu ili ste doputovali na jednodnevni izlet. Najvažniji savet je da pripremite udobnu obuću, otvorite sva čula i krenete u obilazak austrijske prestonice!

Putovanje Bec
Shutterstock  

Vreli letnji dani, a pogotovo noći, stvoreni za susrete, strast i ljubav. Stoga obavezno pročitajte mesečni horoskop našeg astrologa Radice Milovanović i saznaćete kojim znacima Zodijaka zvezde donose novu romansu.

A prelepe slike Dragane Kosjerine - premijerno - pogledajte u galeriji slika!

Foto: Luka Stepanović Lepotica!

Tekst: Lepa&Srećna