Vlasnici, ljubitelji pasa, kao i mnogobrojne kuce, su za vikend na Kalemegdanu posetili prvi regionalni festival pasa svih rasa pod nazivom”Ulični psi”. Pored zabavnog dela, na festivalu se promovisala zaštita životinja, udomljavanje, a od stručnjaka ste mogli da saznate sve o odabiru, odgajanju i tretiranju pasa. Edukacija je bila važan deo ovog festivala pa je tako bilo nekoliko predavanja koja su učila decu i roditelje kako da postupaju sa životinjama, a na festivalu su bile i radionice o značaju životinja za negu dece sa posebnim potrebama.Tokom festivala Veterina Beograd i Pedigree su udomili preko 15 kuca i 4 mace.

Veliko interesovanje je vladalo za Temptation takmičenje, čak 115 pasa je učestvovalo u izazovu koji su organizovali drugari iz Animal Rescue Srbija. Takmičenje koje je izazvalo najviše smeha kod publike koje pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom i koliko je poslušan. A ukoliko ste želeli da ispitate koliko je spretan vaš pas, mogli ste da učestvujete na Agalitie poligonu gde su treneri demonstrirali kako se savladavaju prepreke.

festival ulicni psi.jpg
Foto: Live Production 

Ekipa Šnaucer Pinčer Klub Srbija je organizovala reviju na kojoj su vlasnici svojih ljubimaca mogli da nauče od kinoloških sudija kako se pas izvodi na takmičenje. Revija je imala humanitarni karakter, jer su se skupljala sredstva za fond organizacije Budi Human. Posetioci su mogli da čuju i vide kako se kuce pripremaju za izložbe. Oko 400 pasa je strpljivo poziralo ispred fotoaparata.

Posebna zanimljivost na festivalu je i dog spa na točkovima i kabina koja meri koliko glasno laje vaš pas. Mogli ste da se posavetujete sa veterinarima, da izaberete i raznu kozmetiku za ljubimce, aksesoare, a u ponudi su bili i slatkiši iz poslastičarnice za pse. A za ljubitelje vizuelnih umetnosti izlagači su pripremili profesionalno fotografisanje portreta pasa ali i njihovo oslikavanje. Izbor je bio raznovrstan i u broju proizvođača i distributera hrane. Najkvalitetnije za naše ljubimce.

Velika zahvalnost za Opštinu Stari Grad koja je pokrenula eko patrolu za uklanjanje nečistoće, kao i za Animal Rescue Srbija koji već dugo skreću pažnju na značaj životinja u svakodnevnom životu i edukuju decu kako bezbedno da se ponašaju u susretu sa psima na ulici.

Pored Beograda Festival će na jesen biti organizovan i gradovima regiona Skoplje, Podgorica, Zagreb, Sarajevo i Ljubljana. Verujemo da će ovaj porodični Festival postati tradicionalan, tako da vidimo se dogodine!

Zavirite u galeriju slika, oduševiće vas!

Foto: Live Production Divna zabava na Kalemegdanu!