Na svečanoj ceremoniji pojavili su se Sara Jo, Marija Karan, Gibonni, Ana Stanić, Jelena Gavrilović, Sergej Ćetković i mnogi drugi, a njihove odevne kombinacije odisale su holivudskim glamurom.

Jedna od njih je bila i Sara Jo, koja je glamuroznom haljinom opravdala nagradu koju je osvojila - nagradu za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu.

08 Sara Jo dobila nagradu za najbolje stilizovanu muzicku zvezdu.jpg
Promo 

Nagrade za pesmu godine i pevača godine dobio je Gibonni, pevačica godine je Nina Badrić, a priznanja su dodeljena u još osam kategorija.

Dobitnika nagrada u kategorijama Pesma godine i Pevač godine, proglasila je naša glumačka zvezda Marija Karan, a Naxi Zvezda 2022 za pomenute kategorije otišla je u ruke proslavljenog kantautora Gibonnija.

01 Marija Karan urucila je nagradu Giboniju.jpg
Promo 

"Uvek sam bio mišljenja da smo mi mali narodi i da sve što "slažeš u petak, saznaće se do nedelje", tako da ću vam za obe kategorije reći istinu. Priznanje za pevača godine u mom slučaju, ja bih nazvao priznanje za vokalnu interpretaciju muškog pola. Ne znam kako bih objasnio, ali pevač godine, dok je Zdravko Čolić živ...ovo je njegova doživotna nagrada. Posmatrao sam sve moje kolege koje su večeras ovde i koji su nominovani, oni su svi po alatu i zanatu bolji pevači od mene, jer ja nisam samostalni, ja sam bendovski pevač. Sa zadovoljstvo prihvatam ovu nagradu, ali sa jednim upitnikom iznad glave", našalio se jedan od najpopularnijih kantautora regiona, istakavši da mu je veliko zadovoljstvo što je i pesma "Lažu fotografije" osvojila nagradu i što je prihvaćena od strane publike.

04 Pesma godine i Pevac godine - Giboni.jpg
Promo 

U pratnji benda Gibonni je za publiku izveo pobedničku numeru "Lažu fotografije" i neprolazni hit "Libar".

Naxi Zvezda 2022 za Koncert godine otišla je u ruke grupe "Van Gogh". Kalina Kovačević, glumačka zvezda i Prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu, pročitala je ime pobednika u ovoj kategoriji, nakon čega joj se Zvonimir Đukić Đule, frontmen čuvene grupe pridružio na sceni.

Naxi Zvezda 2022 za pevačicu godine, na osnovu glasova publike dodeljena je Nini Badrić. Proslavljeni violinista, Stefan Milenković proglasio je ovogodišnju dobitnicu.

06 Sergej Cetkovic dobio nagradu za izuzetan doprinos muzici.jpg
Promo 

Naxi Zvezdu 2022 za muzičku saradnju godine dobili su kompozitor Dušan Alagić i pevač Lukijan Ivanović za pesmu „Da znaš“. Pobednike u ovoj kategoriji je proglasio Frano Lasić, proslavljeni glumac i pevač, koji je Lukijanu Ivanoviću i Dušanu Alagiću uručio nagradu.

10 Frano Lasic proglasio pobednike - Lukijana Ivanovica i Dusana Alagica.jpg
Promo 

Naxi Zvezda 2022 za Muzičkog producenta godine, na osnovu odluke umetničkog kolegijuma Naxi radija, dodeljena je Mahiru Sarihodžiću, a nagradu mu je uručila Aleksandra Sara Milutinović, kompozitorka, tekstopisac instrumentalista, uz obrazloženje da joj je velika čast i zadovoljstvo što nagradu može da uruči nekome sa kim je vežu brojne uspešne saradnje.

Nagrada koja je prvi put dodeljena ove godine, po odluci uredničkog kolegijuma Naxi radija je za Najbolji muzički projekat, a osvojila ju je Ana Stanić za projekat "Moja Nova godina". Žarko Stepanov, pozorišni, filmski i televizijski glumac, uručio je ovu nagradu Ani.

07 Ana Stanic za Muzicki projekat godine.jpg
Promo 

U saradnji sa Story magazinom, Naxi radio dodelio je nagradu za Najbolje stilizovanu muzičku zvezdu, a Naxi Zvezda 2022 dodeljena je Sari Jo. Nagradu Sari Jo je uručio Dragan Kecman, glavni urednik magazina Story.

Naxi Zvezda 2022 za izuzetan doprinos muzici, na osnovu odluke umetničkog kolegijuma Naxi radija, pripala je Sergeju Ćetkoviću. Jednom od najpopularnijih pevača u regionu nagradu je uručila Danijela Buzurović, TV lice, novinarka i urednica emisije "Ekskluziv".

Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija prisutnima je saopštila da je, na osnovu odluke umetničkog kolegijuma Naxi radija, Naxi Zvezda za sva vremena posthumno dodeljena Akiju Rahimovskom, legendarnom pevaču i frontmenu "Parnog valjka", jednog od najpopularnijih rock bendova u regionu:

"Čitava ideja koja stoji iza Naxi zvezde i ove večerašnje dodele jeste da slavimo muziku. Međutim, večeras posebno slavimo čoveka koji je skoro 47 godina na binama širom regiona i sveta širio emocije. Bio je rođen za muziku i publiku. Njegove pesme su uspele da zaustave vreme a njegove zastave i ove večeri slave ljubav. Naxi zvezda za sva vremena je Aki Rahimovski."

09 Omaz nastupa u cast Akija Rahimovskog.jpg
Promo 

U ime porodice Rahimovski, nagradu je preuzeo Kristijan Rahimovski, njegov sin i takođe pevač i muzičar.

Usledio je muzički omaž posvećen grupi "Parni valjak", a neke od neprolaznih pesama izveli su: Kristijan Rahimovski, YANX, Lukijan Ivanović i Mia Malešević. "Dođi", "Jesen u meni", "Prokleta nedelja", "Sve još miriše na nju", podsetile su na bogat i neprolazan opus legendarnog pevača i benda, a finalne "Zastave" koju su umetnici zajedno izveli, poslale su najlepšu poruku "da se ljubav nikada ne predaje".