Tekst: Promo

Pojedina istraživanja tvrde da je 21 dan dovoljan za formiranje nove navike, drugi pak kažu da je potrebno nešto više vremena. Mada se broj dana razlikuje, jasno je da imamo moć da izgradimo nove navike i stvorimo značajne, pozitivne promene u životu. Upravo nas na to podseća Grand kafa kroz novi izazov na svom Instagram profilu pozivajući nas da u roku od 21 dana stvorimo dobre navike. Osnovni savet uvek je isti – budite uporni i istrajni, jer svakodnevno ponavljanje dovodi do stvaranja dobrih navika!

Pronađite inspiraciju

Neka vas inspiriše šoljica omiljene kafe, sunce i proleće da naredne dane iskoristite na najbolji način i uradite nešto dobro za sebe! Razmislite “šta je stvarno važno” i posvetite se tome. To su one navike kojima stremite već duže vreme, ali je uvek postojalo nešto preče. Ovog puta zastanite i nađite vremena baš za to, bilo da je u pitanju novi fitness program, zdrava ishrana, svakodnevna šetnja, slikanje, čitanje knjiga, učenje novog jezika, ili jednostavno – vreme za sebe.

Stvaranje dobrih navika zahteva doslednu posvećenost, a vama je možda potreban samo mali podsticaj da biste započeli ovo putovanje i ostvarili svoj cilj. Od pomoći može biti novi planer, u koji ćete svakodnevno beležiti dostignuća i dileme, raznobojni markeri i zanimljivi stikeri. Naravno, ako imate prijatelja sa kojim delite isti cilj, njegova će podrška mnogo značiti.

Postavite cilj i napravite plan

Na početku svakog izazova potrebno je da jasno postavite cilj. Zapišite ga u planer, budite fokusirani na njega i na stvaranje svoje nove navike.

Isplanirajte vreme. Odredite deo dana koji ćete posvetiti svojoj aktivnosti i tretirajte ga kao obavezu! Pokušajte da ne tražite izgovore u drugim zadacima, jer vaša nova navika – jeste i vaša nova dnevna obaveza! Morate joj ostati posvećeni ako želite da izgradite dobru naviku i na kraju promenite životni stil.

Ostanite dosledni

Zapratite Grand kafu na Instagramu, igrajte se, nađite vremena za sebe, uživajte u stvarima koje volite i izgradite dobre navike.
Pravilo 21 dana funkcioniše samo ako se dosledno držite plana. Ipak, ako se dogodi da jedan dan preskočite, ne očajavajte, ne budite prestogi prema sebi, a posebno – nemojte odustajati! Oprostite sebi i sutradan nastavite!

Krenite malim koracima. Previše ambiciozni planovi mogu vas obeshrabriti i zaustaviti na tom putu. To se događa kada od sebe previše očekujete. Podsetite se da je svaki mali korak važan i zapamtite – vi to možete! Važno je biti strpljiv i uporan i pronaći pravu motivaciju, koje uz šoljicu omiljene kafe sigurno ne manjka.