Srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica Snežana Nikšić preminula je noćas u 79. godini, prenose mediji. Prvi put se pojavila na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta sa nepunih 18 godina, kada je zaigrala naslovnu ulogu u komadu "Krotka", F. M. Dostojevskog.

U ovom pozorištu će, mnogo kasnije, igrati i sa suprugom, legendarnim glumcem Ljubom Tadićem, ali je njihovo poznatstvo počelo, ipak, u Ateljeu 212.

"Kad sam je ugledao na probi u Ateljeu, kao da sam video sunce", rekao je Ljuba jednom prilikom. Premda je već tad bila udata, Tadića to nije moglo da zaustavi.

"Koliko sam bio obuzet njome najbolje će vam pokazati sledeća priča. Dosađivao sam joj posle probe da se vidimo. Ona je brzo koračala hodnicima Ateljea i kasnije ulicom u nadi da ću odustati. "Ja sam udata žena", ponavljala mi je. Kad je ušla u svoj spaček i pokrenula ga nisam odustao. Trčao sam Ulicom Lole Ribara za njom. Nije me bilo sram. Zaljubio sam se, a zaljubljeni čovek nema čega da se stidi, pod uslovom da je pristojan", ispričao je Ljuba jednom prilikom.

Snežana se kasnije razvela, a sa Ljubom je proživela više od dve decenije. Na filmu je glumila u ostvarenjima "Inspektor", "Sretni umiru dvaput", "Pre rata", "Na papirnatim avionima", "Priča koje nema", "Pozdravi Mariju" i drugima. TV gledaoci su je videli u više TV drama i serija, a radila je i kao voditeljka u obrazovnim emisijama TV Beograd.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna