Mali pas Ao Mono je prava zvezda Instagrama - čivavu prati sto hiljada  ljudi koji uživaju u njegovim veštinama i dogodovštinama.

Počevši od raznih trikova kao što su "spremanje" namirnica u mali frižider-igračku, pa preko kostima koji su svakog dana sve slađi, sve do korisnih ideja za održavanje zdravlja i higijene psa, njegova vlasnica objavljuje najrazličitije snimke i slike koje svakog oduševljavaju.

Tako je brojne lajkove dobio video klip na kojem se vidi kako uspeva da psu dobro istrlja zube malom četkicom.

Ova procedura je veoma važna, kako za zdravlje zuba i svež dah, tako i za ukupno zdravlje svakog psa.  Ne zaboravite da zbog naslaga kamenca može doći do upale desni, veoma bolnog stanja koje će se odraziti i na apetit vašeg ljubimca. Takođe, kvarni zubi ostavljaju i druge posledice na organizam životinje. U najgorem ishodu, može doći do ispadanja zuba što će u potpunosti promeniti njegov način ishrane a time i varenje i metabolizam.

Zato što pre počnite sa pranjem zuba psa - uzmite specijalizovanu četkicu ili  običnu, za ljude, samo nešto manju. Možete koristiti pastu namenjenu psima ali je dobro i ako se služite samo četkicom. Važno je da se ukloni plak - naslage na zubima, a to je dovoljno raditi i samo dva do tri puta nedeljno.

Dozvolite svakako psu da prvo omiriše četkicu, a na nju je naviknite polako - prvo po dve-tri sekunde, a svaki sledeći put produžite vreme četkanja sve dok ne dostignete do toga da pređete kompletnu donju i gornju vilicu. 

Kao što vidite kod Ao Mena, vlasnica je ovo pretvorila u pravo uživanje - uz češkanje po stomaku i pripremu za spavanje.

 Izvor: Lepa&Srećna