Tekst: Promo

Pandemija je promenila čitav naš koncept življenja i na snazi je pojačana briga o zdravlju. Sve što nam je bilo normalno pre pandemije, u većini slučajeva sada je promenjeno. Pitanje svih pitanja je da li smemo da koristimo klimu tokom vrelog leta i da li postoji opasnost od prenošenja virusa Covid putem klime.

Istraživanja pokazuju da obične klime treba da se isključuju, pojedina stručna mišljenja su skeptična po tom pitanju, ali svi su ujedinjeni oko toga da nam je potrebno da se rashladimo tokom (korona) leta.

Iako postoje mnogobrojni pro et contra stavovi, većina svetskih istraživanja kaže da je rizik od zaraze korona virusom putem klime izuzetno nizak. Međutim, samo vrhunske klime obezbeđuju potpunu zaštitu.

Da bi vaš dom bio bezbedan i srećan tokom vrućeg leta, važno je da osigurate prvenstveno prirodno provetravanje, a klima uređaj uradiće ostalo po pitanju svežine i zdravlja.

Koji je najbolji izbor za vaš dom i porodicu?

Hisense HI-NANO klima uređaji dizajnirani su da uklanjaju viruse i bakterije. Jedna od najzanimljivijih inovacija modela Fresh Master krije se u kombinaciji veštačke inteligencije i uređaja za prečišćavanje vazduha. HI-NANO automatski prilagođava parametre klima uređaja, dakle temperaturu, vlažnost i ventilaciju. Ova tehnologija generiše milion jona po kubnom cm i uklanja čak 93,54% koronavirusa (SARS-CoV-2), više od 96% virusa H1N1, Enterovirus 71 i Staphilococcus albus!

klima
Promo 

Ove klime osiguravaju razmenu vazduha u prostoru od 50 kubnih metara za jedan sat. Unutrašnje jedinice imaju dodatni ventilator koji, zahvaljujući posebnoj cevi, uzima vazduh spolja i uvodi ga u kuću, stvarajući tako pozitivan pritisak. Šta zapravo radi? Ustajao vazduh se kroz vrata izbacuje u druge prostorije.

Čime je ova vrhunska tehnologija postala must have svakog domaćinstva željnog kvalitetnog života? Evo samo nekih karakteristika koje pozitivno utiču na vaš i život vaše porodice.

AI SMART - Inteligencija koja radi sa vama

hisense hi nano klima leto
Promo 

Samo jednim dugmetom možete pokrenuti inteligentan nadzor vazduha, kontrolu temperature, vlažnosti, pravca i jačine izduvavanja vazduha na sveobuhvatan način. Ne morate da brinete o tome kako ćete koristiti klima uređaj. AI će to učiniti za vas, kako bi vam obezbedio maksimalnu udobnost u svakom trenutku.

JONIZATOR- Prečišćava vazduh i doprinosi vašoj vitalnosti
Klima uređaj se odlikuje super jonizatorom koji u vazduh oslobađa važne i korisne negativne jone. Ovi joni su neophodni za ćelijski metabolizam i druge vitalne funkcije. Efikasan sistem filtracije uklanja polen, mirise, dim i prašinu, uvek obezbeđujući čist vazduh.
FAST COOLING - Turbo mod za brzo rashlađivanje
Jedinstvena tehnologija slabe magnetne regulacije koristi se za rad na visokim frekvencijama pri visokim temperaturama, čime se postiže veći kapacitet hlađenja i povećava brzina hlađenja prostorije za čak 25%.
SMART VOICE CONTROL - Ovladajte svojim životom uz pomoć Alexa asistenta

hisense hi nano klima leto
Promo 

Nova Hisense Hismart Life aplikacija kompatibilna je sa Google virtualnim asistentom Alexa, tako da možete koristiti Amazon Echo za upravljanje aplikacijom. Zahvaljujući govornoj interakciji moguće je regulisati temperaturu, uključiti ili isključiti uređaj i podesiti režim rada. Hismart aplikacija dostupna je i na srpskom jeziku.

WI-FI CONTROL - Jednostavna i pouzdana Wi-Fi konekcija

Svojim klima uređajem možete upravljati sa bilo kog mesta pomoću mobilnog telefona i Wi-Fi veze. Tako ćete stvoriti prijatnu atmosferu u domu pre dolaska kući ili brinuti o svojim ljubimcima sa velike udaljenosti.
FOUR SLEEP MODES - Noćni režim prilagođen svakom članu porodice

hisense hi nano klima leto
Promo 

Spavanje je od vitalnog značaja za naše telo, a odmaranje osigurava benefite za naše zdravlje. Hisense klime poseduju četiri noćna (SLEEP) režima rada prilagođena svakom uzrastu: deca, omladina, odrasli, stariji. Krivulja temperature će se prilagoditi u skladu sa odabranim režimom.

SUPER QUIET MODE - Super tihi režim svodi nivo buke na minimum
Pomoću specijalno dizajniranih vazdušnih tunela i napredne tehnologije, nova generacija Hisense Inverter klima uređaja, postiže izuzetno nizak nivo buke, do 18 dB u „Quiet“ režimu
FULL DC INVERTER - Vrhunska tehnologija za najbolje performanse
360°DC inverterska tehnologija je najsavremenija tehnologija koja omogućava inteligentan rad klima uređaja i smanjuje energetske gubitke. Kompresor radi lakše i efikasnije, kontrola temperature je preciznija, a buka niža.
TMS COMFORT CONTROL SYSTEM - Inteligentna kontrola temperature, vlage i protoka vazduha

hisense hi nano klima leto
Promo 

Hisense TMS tehnologija izračunava parametare okruženja u zatvorenom prostoru koji najviše odgovaraju korisnicima. Na osnovu šest parametara: temperature, vlažnosti, brzine izduvavanja vazduha, toplotnog zračenja, količine odeće i aktivnosti korisnika, klima inteligentno kontroliše temperaturu, vlažnost i brzinu izduvavanja vazduha.

MILDEW PROOF - Uvek čist i zdrav vazduh
Nakon isključivanja klima uređaja, unutrašnji ventilator će nastaviti da radi dodatnih 30 sekundi da bi isušio isparivač. Sprečavanjem sakupljanja plesni na isparivaču održaćete vazduh zdravim.
Od trenutka kada su naši preci savladali vatru, zagrevanje je bilo lako. Pravi izazov je bio ohladiti se tokom vrelih sezona. Ekscentrični rimski imperator Elagabulus slao je robove da spuštaju sneg sa planina i da ga gomilaju u njegovoj bašti, gde bi povetarac unosio hladan vazduh u palatu.
Ta istorija zatvorena je među prašnjavim koricama, a nova se ispisuje u istočnoj Kini, u gradu Kvingdao, okruženim morem sa tri stane, odakle Hisense unosi radost i zdravlje u sve pore sveta.