Basista Nenad Stefanović Japanac preminuo je 8. januara 2021. godine, u 62. godini, javili su beogradski mediji. Bio je basista u grupama "Bajaga i Instruktori" i "Piloti", a njegovi prijatelji i saradnici oglasili su se na društvenim mrežama povodom smrti još jednog voljenog muzičara.

Nenad Stefanović je rođen 1959. godine u Kruševcu.  Bio je član Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike od 1976. godine. Imao je status slobodnog umetnika, bio je član Sokoja, sa prijavljenih i zaštićenih oko 200 radova kao autor i aranžer.

Mnogi su ga isticali kao najboljeg bas gitaristu Jugoslavije, a sarađivao je sa "Bijelim dugmetom", Oliverom Mandićem, Ðorđem Balaševićem i drugima. Njegove "bas linije" ukrasile su mnoge pesme njihove pesme, kao što su"Ružica si bila", "Na dnu srca" i mnoge druge.

Na Tviteru i Fejsbuku, saradnici se opraštaju od voljenog kolege, a Bajaga je napisao:

"Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima 'Sa druge strane jastuka', 'Prodavnica tajni', 'Muzika na struju', i na mnogim drugim pesmama. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori", napisao je Bajaga na svom Fejsbuk profilu.

Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše,...

Posted by Bajaga on Friday, 8 January 2021

Izvor: Lepa&Srećna / Tanjug