Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKE SU KIRIJE ZA STAN U NEMAČKOJ: ako tražite stan u nekom nemačkom gradu, evo šta morate da znate!

Traženje stana za iznajmljivanje u Nemačkoj je prava lutrija jer su cene izuzetno visoke, potražnja velika!

  Izvor: Foto: Profimedia

Nemački gradovi rastu: Frankfurt, Minhen, Berlin… Za zaposlene ljude potraga za stanom postaje pravo iskušenje. Stanarine su sve veće, a za jedan stan prijavljuje se na stotine potencijalnih iznajmljivača.

Stan sa lepim pogledom za samce pisalo je u oglasu. Više od 20 osoba došlo je da vidi mali stan u zadnjem dvorištu. Čuan Adžar je jedan od njih. Već mesecima traži stan i ponovo je morao da se razočara - vlasnik stana traži 565 evra sa grejanjem, a hoće da vidi i sve moguće dokaze o zaradi i platežnoj moći kandidata. - Tražio je toliko dokumenata kao da se radi o ne znam kakvoj vili, a ne stanu od 30 kvadratnih metara. Neverovatno šta se ovde dešava - objašnjava Adžar.

PROČITAJTE JOŠ: Čovek sagradio kuću za 180 evra a izdaje je za sveže mleko (FOTO + VIDEO)

Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2016:06:09 14:30:45
Izvor:

Neverovatne su pre svega cene kirija, pa ovaj spoljni saradnik firme sa službenim automobilom mora da živi u baštenskoj kućici.

- Kućica pripada jednom od mojih najboljih prijatelja ovde u Berlinu. On je rekao možeš i ovde da spavaš, vreme je lepo. Odgovorio sam, ok, važi pristajem - nastavlja Adžar. Ali, sada je došla jesen, a kućica nema grejanje. Zato ovaj 27-godišnjak traži dalje. Svakog dana pretražuje oglase, prijavljuje se, stalno ga odbijaju i svakog dana se ljuti zbog drskih vlasnika stanova koji iskorišćavaju situaciju.

- Vlasnik je tamo postavio laminat, okrečio zidove i onda mi je došao sa računom i priznanicama. Nezvanično je hteo od mene 3.000 evra na ruke, jer je postavio laminat. Rekao sam mu, očajan jesam, ali glup nisam - kaže Čuan koji ne odustaje, već je i sam dao oglas da traži stan iz kojeg se vidi da je ozbiljan i pouzdan, ali mu se još uvek niko nije javio.

Klijentima Dženifer Zager je lakše. To su najčešće rukovodioci stranih firmi koji se doseljavaju u Berlin. Njena firma traži ekskluzivno odgovrajuće stanove i brine se o dokumentima. I ona primećuje da je situacija na tržištu stanova loša, jer njen krug klijenata se u poslednjih pet godina promenio.

PROČITAJE NA SLEDEĆOJ STRANI ISKUSTVA SRBA U NEMAČKOJ!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije