Pušenje je veliki biznis, piše Lepa & Srećna. Raste i zarada onih koji pomažu ljudima da ostave cigare, tako što proizvode nikotinske žvake, flastere ili aplikacije za prekidanje pušenja

Raste i tržište elektronskih cigareta, a među mladima u Americi one se šire kao prava epidemija - prošle godine zarada je skočila za 40 odsto.

Broj ljudi koji su prestali da puše cigarete opao je od 2001. do 2016. godine za više od trećine, ali je poskupljenje cigara i dalje održalo profit proizvođača. 

Verovali ili ne, u 2017. godini skočio je na 120 milijardi dolara u Americi, a ove godine se procenjuje na oko 160 milijardi. Gde se najviše troši na cigarete? U Kini! Tamo će ove godine sagoreti u duvanskom dimu više od 200 milijardi dolara.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ: 

CELA TURSKA BRUJI O TRUDNOĆI ŽENE BALI-BEGA: najzgodniji turski glumac šokira novim izgledom, evo šta je razlog

HITNO IZMERITE TEMPERATURU I NE IGNORIŠITE 37,5: ova tri simptoma ukazuju na rak pankreasa

KOJE BOLESTI NAPADAJU TELO KAD LAŽEMO

ŠOK ZA PUŠAČE: istraživači razotkrili najveću laž u celoj istoriji zavisnosti od nikotina

Koliko ću se ugojiti ako prestanem da pušim, pitanje je koje progoni svakog pušača i često je izgovor da ne prestanemo da pušimo, piše Lepa & Srećna.

Verovanje da nikotin ubija apetit zapravo je obična zabluda, a pušači imaju daleko lošiju ishranu od bivših pušača i nepušača. 

Novo istraživanje otkriva da pušači, zapravo, u proseku dnevno unose 200 kalorija više! Jedu manje voća i povrća, a više kalorične hrane.  Uz opasan nikotin, i ovakva ishrana povećava rizik od karcinoma i srčanih oboljenja. 

Tačno je, ipak, da se kalorije sporije sagorevaju kad prestanete da pušite, pa je potrebno samo da to nadoknadite - fizičkom aktivnošću.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ: 

KOJA RUKA BOLI PRED INFARKT

ŠOK U BELOJ KUĆI, NAJAVLJENO DA ĆE DONALD TRAMP IMATI SRČANI UDAR

DIJETA ZA IZBACIVANJE OTROVA IZ TELA