Od 30. avgusta do 2. septembra 2018. godine, na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojša, održaće se 12. "Fiš fest Beograd". Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina, uživaće u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe i atraktivnom muzičkom programu.

Festival okuplja najbolje kuvare iz našeg regiona: BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, koji će pored riblje čorbe, spremati i brojne druge specijalitete.

Svoje znanje predstaviće majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu "kuvarski šou". Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita zajedno sa gostima iz Crne Gore i našim kuvarima pripremaće „dagnje na buzari“ za 3.000 osoba u specijalnom kazanu od 1.000 litara. Festival uključuje i takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja profesora Visoke hotelijerske škole iz Beograda. Gastronomsko finale manifestacije je u nedelju, u 16 časova, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca.

PROČITAJTE JOŠ: NAJBOGATIJA SRPKINJA UŽIVALA NA SVADBI U BEOGRADU: Jelena Bin Drai oduševila haljinom i plesom (FOTO + VIDEO)

Tokom četiri festivalska dana, posetioci će mocyi da učestvuju u kuvarskim radionicama i predavanjima najvećih majstora i profesora sa prostora bivše Jugoslavije.

Svakog dana biće održavani muzički koncerti. Nastupaće „Prljavi inspektor Blaža i kljunovi“, "Apsolutno romantično", „Bend Twilight D.C Koton pikers“ i "Rok lavirint". Ulaz na "Fiš fest" je besplatan.