Tanz Platz je manifestacija koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Festival se održava od 5. do 7. septembra 2018. godine  u SKCNS Fabrici u Novom Sadu. Ovaj grad biće prestonica plesa gde će publika imati prilike da vidi neke od najzanimljivijih predstava iz Evrope.

PROČITAJTE JOŠ: CEBEF predstavlja: besplatan koncertni spektakl za Beograđane - Femi Kuti 13. septembra na Kalemegdanu

Festival je nastao uz podršku evropske plesne platforme "Aerowaves" koja podržava mlade i nadolazeće plesače i plesačice savremenog plesa, koreografe i koreografkinje i ostale profesionalce koji se bave ovom umetnošću. Ovogodišnje izdanje drugog Festivala savremenog plesa obeležiće trodnevni program sa predstavama iz Francuske, Italije, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Festival će 5. septembra otvoriti komad "Forecasting" koji je inače uvršten među najboljih 20 plesnih predstava u Evropi za 2018. godinu. Drugog dana festivala biće izvedena predstava "Scrape", predstavnik Srbije u selekciji Aerowaves plesnoj mreži. Festival će zatvoriti dinamični dvojac iz Slovenije koji izvode visokonagrađivani i mnogo izvođeni komad "Alien Express" inače predstava u izboru 20 najboljih mladih komada 2016. godine.

Pripremila: V. O.

Izvor: Lepa & Srećna